ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: «Οπλαρχηγοί του καιρού μας οι γιατροί και οι νοσηλευτές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με πολλές αναφορές στη μάχη που δίνει η Ελλάδα απέναντι στον κορονοϊό και τις συνέπειές του στη δημόσια Υγεία και στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Η εθνική επέτειος βρίσκει τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε...
Μητσοτάκης: «Οπλαρχηγοί του καιρού μας οι γιατροί και οι νοσηλευτές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με πολλές αναφορές στη μάχη που δίνει η Ελλάδα απέναντι στον κορονοϊό και τις συνέπειές του στη δημόσια Υγεία και στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Η εθνική επέτειος βρίσκει τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η εθνική επέτειος βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 25η Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνων στην άδεια Αθήνα – Πτήσεις μαχητικών στο Σύνταγμα (pics)

«Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Αλλά την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Όμως με συνείδηση ότι ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν, σήμερα, η ισχύς και η ενότητά μας. Σ’ αυτό το μέτωπο κρίνεται ο πατριωτισμός της ευθύνης. Και εκεί δοκιμάζεται στην πράξη, και όχι στα λόγια, η κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι η φροντίδα της Πολιτείας απευθύνεται στον κάθε πολίτη κι αυτός, με τη σειρά του, αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο προσφοράς.

«Αυτή είναι η άλλη όψη της δύναμής μας στον πόλεμο εναντίον της κοινής απειλής. Κανείς μόνος. Αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι και από υπήκοοι, πολίτες. «Συγκρότησαν Έθνος. Και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Αυτές τις μεγάλες αξίες καλούμαστε να δικαιώσουμε, στις μέρες μας, με ένα νέο περιεχόμενο, αυτό της αμοιβαίας ευθύνης.

Γιατί μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Κανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της Υγείας. Και κανείς πολίτης δεν θα είναι καλά αν και οι γύρω του δεν είναι καλά», επισημαίνει και προσθέτει: «Αυτή τη μεγάλη ημέρα, λοιπόν, μετουσιώνουμε την εθνική μνήμη σε ευθύνη για το παρόν. Με πειθαρχία στεκόμαστε δίπλα στην Πολιτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καστανιές Έβρου: Απόδοση τιμών στην Ελληνική σημαία (vid)

Όπως κι αυτή μάχεται δίπλα μας. Γιατί την ίδια «αρετή και τόλμη» που ήθελε η ελευθερία τότε, απαιτεί και ο αγώνας σήμερα. Όσο πιο γρήγορα κερδίζονται οι μικρές και μεγάλες αναμετρήσεις με τον κορονοϊό, τόσο ταχύτερα θα κερδηθεί και ο πόλεμος. Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει. Αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο. Και να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στην νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή στην καθημερινότητά τους και στα νοσοκομεία, και τόνισε ότι με ενότητα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και τις συνέπειές της.

«Οπλαρχηγοί και πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές”» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους πολίτες να τους τιμήσουν, μένοντας σπίτι.

«Του χρόνου όταν αυτή η περιπέτεια θα είναι παρελθόν, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας», κατέληξε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης: «Οπλαρχηγοί του καιρού μας οι γιατροί και οι νοσηλευτές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.