ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης σε εμπόρους Θεσσαλονίκης: «Ήταν απόφαση των γιατρών»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη, Παντελή Φιλιππίδη, τόνισε πως την απόφαση για τα κλειστά καταστήματα την πήραν οι γιατροί.
Μητσοτάκης σε εμπόρους Θεσσαλονίκης: «Ήταν απόφαση των γιατρών»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη, Παντελή Φιλιππίδη, τόνισε πως την απόφαση για τα κλειστά καταστήματα την πήραν οι γιατροί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, ώστε να συζητήσουν το θέμα των κλειστών καταστημάτων στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως επεσήμανε ότι την σχετική απόφαση ώστε να μην ανοίξει το λιανεμπόριο την πήραν οι γιατροί, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το thestival.gr πρόσθεσε πως τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ήταν περισσότερες ημέρες ανοιχτό σε σχέση με την Αθήνα.

Παράλληλα, ανέφερε πως τα στοιχεία για το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης είναι τέτοια που δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα για άνοιγμα της αγοράς.

Τέλος, ενημέρωσε ότι το πρωί της Δευτέρας θα ανακοινωθεί επιπρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κυβερνητική εντολή τον Απρίλιο.

Μένει λοιπόν να φανεί ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των εμπόρων της πόλης, οι οποίοι ετοιμάζονται να ανοίξουν τα καταστήματα παρά την κυβερνητική εντολή.

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση

Αντιδράσεις έφερε στους μαγαζάτορες στη Θεσσαλονίκη η απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα (5/4).
Έτσι μετά την Πάτρα φαίνεται ότι και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μια κατάσταση «ανταρσίας» με τους καταστηματάρχες να ανοίγουν τα μαγαζιά τους από τη νέα εβδομάδα.

Συγκεκριμένα σε κεντρικό δρόμο στη δυτική πλευρά της πόλης συγκεντρώθηκαν έμποροι της πόλης, αντιδρώντας στο «μπλόκο» ανοίγματος της αγορά, υποστηρίζοντας ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα τους την Δευτέρα.

Έτσι περισσότεροι από 100 καταστηματάρχες στην Πολίχνη αποφάσισαν να ανεβάσουν ρολά την ερχόμενη Δευτέρα, αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.

Ο ένας μετά τον άλλο οι εμπορικοί σύλλογοι της πόλης ζητούν άνοιγμα των καταστημάτων καθώς όπως λένε ότι ξόδεψαν πολλά χρήματα για να εφοδιαστούν εμπόρευμα τα μέλη τους.

Βόλος – ΣΟΚ: Είχε κορονοϊό και αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο νοσοκομείου

Facebook: Διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία 533.000.000 χρηστών – Πόσοι είναι από Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης σε εμπόρους Θεσσαλονίκης: «Ήταν απόφαση των γιατρών»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.