ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης – Θεοδωράκης: Επιβάτης ξεμπρόστιασε τη συνέντευξη ντροπής – «Μου απέδωσαν ένα ερώτημα που δεν έκανα ποτέ»!

Τα «soft» ερωτήματα που έθεσε ο Σ. Θεοδωράκης στον Μητσοτάκη, «ήταν σαν να ρωτούσε ο πρωθυπουργός τον εαυτό του», είπε ο Στέργιος Μιναέμης
Μητσοτάκης – Θεοδωράκης: Επιβάτης ξεμπρόστιασε τη συνέντευξη ντροπής – «Μου απέδωσαν ένα ερώτημα που δεν έκανα ποτέ»!

Στην εκπομπή – «πλυντήριο» του Σταύρου Θεοδωράκη στον οποίο έδωσε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία των Τεμπών, η προκλητική δημοσιογραφική «μπουγάδα» στις πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού δεν ήταν το μόνο παρατράγουδο σε αυτήν την υπόθεση.

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στη συγκεκριμένη εκπομπή ντροπής που τελικά «πάτωσε», αφού τα νούμερα τηλεθέασης ήταν μονοψήφια. Και φαίνεται πως το ένστικτο του λαού για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ορθότατο.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περίσσια αναισθησία έλεγε στους επιζήσαντες από το δυστύχημα να βάλουν… «πλάτη» στην ανάπτυξη των υποδομών της χώρας (!), οι ίδιοι οι επιβαίνοντες στο μοιραίο τρένο αποκαλύπτουν πως παραποιήθηκαν οι ερωτήσεις που έστειλαν στον δημοσιογράφο για να τις θέσει στον πρωθυπουργό!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στον Alpha, ο επιβάτης του τρένου Στέργιος Μιναέμης κατόπιν αιτήματος από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», έστειλε μια σειρά από «καυτά» ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό που αντιπροσώπευαν τόσο τον ίδιο, όσο και την οργισμένη νεολαία γενικότερα. Όμως το ερώτημα που έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης προς τον πρωθυπουργό και το απέδωσε στον κ. Μιναέμη, δεν είχε καμία σχέση με κανένα από τα ερωτήματα που έστειλε προς την εκπομπή ο κ. Μιναέμης!

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» κατά τη διάρκεια της προβολής της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Μιναέμης φερόταν να είναι μεταξύ των τεσσάρων επιβατών που έκαναν ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την τραγωδία.

«Γιατί η Πολιτεία δεν βοήθησε κανέναν από τους πληγέντες τις πρώτες κρίσιμες ώρες; Από ρούχα μέχρι εισιτήρια για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας;» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι ήταν η ερώτηση του Στέργιου Μιναέμη.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Μιναέμης ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν έκανε αυτή την ερώτηση που του αποδίδεται στο μονταρισμένο βίντεο της εκπομπής! Μάλιστα ο επιβάτης του μοιραίου τρένου είπε χαρακτηριστικά πως οι ερωτήσεις που τέθηκαν στον πρωθυπουργό υπήρξαν τόσο στημένες, «φιλτραρισμένες» και προσεκτικά επιλεγμένες, που ήταν σαν να ρωτούσε ο πρωθυπουργός τον… εαυτό του!

Ο κ. Μιναέμης είπε συγκεκριμένα:

«Απαντήθηκε ένα ερώτημα το οποίο δεν έχει τεθεί καθόλου. Δηλαδή σαν κάποιος να ρώτησε τον εαυτό του… Όταν ρωτήθηκα από την εκπομπή του κ.Θεοδωράκη να θέσω κάποια ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, αφιέρωσα μιάμιση μέρα από τη ζωή μου να βρω κάποια ερωτήματα που θεωρώ αντιπροσωπεύουν τόσο εμένα, όσο και τη νεολαία της χώρας μας.

Στο email που έστειλα, δεν έχει κάποιο τέτοιο ερώτημα. Δεν έχω θέσει κάποιο τέτοιο ερώτημα. Το ερώτημα που τέθηκε ως δικό μου, δεν ήταν δικό μου…  Δεν ενοχλήθηκα μόνο επειδή δεν τέθηκε η δική μου ερώτηση, ενοχλήθηκα με όλο αυτό το ύφος της εκπομπής».

Μάλιστα, όταν ο κ. Μιναέμης αποφάσισε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη για να διαμαρτυρηθεί πως του απέδωσαν ένα ερώτημα που δεν είχε κάνει, εκείνοι του απάντησαν: «Τι να κάνουμε τώρα, δεν μπορεί να διορθωθεί κάτι»!

Με λίγα λόγια, στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη πήρε «φωτιά» η μονταζιέρα, προκειμένου να στηθεί ένα τηλεοπτικό προϊόν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του πρωθυπουργού και των επικοινωνιολόγων του. Κάθε ερώτημα που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, φαίνεται πως έμεινε στα αζήτητα. Και γενικώς έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πιο ήπιο σχόλιο που θα μπορούσε να κάνει κανείς, είναι πως πρόκειται για δημοσιογραφική ντροπή, το να «μαγειρεύονται» κατά τα μέτρα του Μαξίμου τα ερωτήματα ανθρώπων που είδαν τον χάρο με τα μάτια τους. Αν και εφόσον ισχύουν τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μιναέμης, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο μεγάλος ξεπεσμός του δημοσιογραφικού έργου στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης – Θεοδωράκης: Επιβάτης ξεμπρόστιασε τη συνέντευξη ντροπής – «Μου απέδωσαν ένα ερώτημα που δεν έκανα ποτέ»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.