ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: «Το οικονομικό επιτελείο έλεγε “Παναγία μου” στο lockdown, σταδιακή άρση μέτρων τον Μάιο»

Μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή»...
Μητσοτάκης: «Το οικονομικό επιτελείο έλεγε “Παναγία μου” στο lockdown, σταδιακή άρση μέτρων τον Μάιο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Καθημερινή», μιλώντας για τον κορονοϊό και για τα μέτρα που έλαβε κατά του ιού.

Αρχικά μιλώντας για τις κινήσεις της Ελλάδας κατά του κορονοϊού, είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας:

«Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές. Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα.

Έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα. Να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 108 οι νεκροί

Σε ερώτηση κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε την απόφαση του Lockdown, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν:

“Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!”.

Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα».

Από εκεί και πέρα για την χαλάρωση των μέτρων, δήλωσε: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα βήμα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Σωτήρη Τσιόδρα λέγοντας: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός!».

Για την επόμενη ημέρα, είπε: «Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητσοτάκης: «Το οικονομικό επιτελείο έλεγε “Παναγία μου” στο lockdown, σταδιακή άρση μέτρων τον Μάιο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.