ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημειώδη δήλωση ο Κ. Κυρανάκης: «Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα μακαρόνια, γιατί οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα»

Δεν έχει τέλος η κυβερνητική κοροϊδία στην ακρίβεια των τροφίμων, αφού ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε ως είδος... πολυτελείας ακόμα και τα μακαρόνια!
Μνημειώδη δήλωση ο Κ. Κυρανάκης: «Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα μακαρόνια, γιατί οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα»

Ακρίβεια – Μακαρόνια: Σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα από κυβερνητικά χείλη, όπως ότι οι φόροι στα καύσιμα δεν μειώνονται για να μην ευνοηθούν όσοι έχουν… Cayenne (Άδωνις Γεωργιάδης) και πως με την μείωση των φόρων θα ευνοηθούν μόνο οι πλούσιοι διότι οι φτωχοί δεν έχουν… ΙΧ (Θόδωρος Σκυλακάκης).

Όμως ο βουλευτής της κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εκτόξευσε τον σουρεαλισμό σε άλλο επίπεδο. Ευρισκόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή και προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως π.χ. τα μακαρόνια, είπε πως αυτά τα τρώνε περισσότερο οι… πλούσιοι.

Ναι, δεν πρόκειται περί ανεκδότου. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είπε πως η μείωση του ΦΠΑ στα μακαρόνια και σε άλλα βασικά αγαθά θα ζημιώσει τα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους, διότι οι μεγαλύτεροι… μακαρονάδες είναι οι πλούσιοι, άρα το κράτος θα χάσει έσοδα από τους φόρους!

Δηλαδή κατά τη «λογική» του κ. Κυρανάκη, οι φτωχότεροι πρέπει να πεθάνουν της πείνας αδυνατώντας να αγοράσουν ακόμα και βασικά είδη διατροφής, για να μην χαθούν οι φόροι που θα πληρώνουν οι πλούσιοι! Μάλιστα, στην φαντασία του κ. Κυρανάκη, οι πλούσιοι δεν προτιμούν ακριβά εδέσματα που είναι απλησίαστα στους φτωχούς, άλλα μάλλον προτιμούν να… μπουκώνονται με μακαρόνια!

Πραγματικά οι οικονομικές επιστήμες οφείλουν να βραβεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ, ως παγκόσμιο πρότυπο δημοσιονομικής πολιτικής. Είναι κρίμα να μην αναγνωρίζεται διεθνώς μια τόσο… πετυχημένη τεχνοκρατική σκέψη.

Χάνει κανείς τα λόγια του μπροστά σε αυτήν την ασύλληπτη κυβερνητική κοροϊδία. Ακόμα και τα ζυμαρικά που θεωρούνται κατ’ εξοχήν φαγητό του φτωχού και των λαϊκών νοικοκυριών, γίνονται αντικείμενο φορομπηχτικής πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα ακούγονται τραγελαφικά επιχειρήματα που κοροϊδεύουν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Αναρωτιέται κανείς μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για το ότι δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει την φορολεηλασία, ούτε καν στα βασικά τρόφιμα που εξασφαλίζουν την επιβίωση των φτωχών. Πρώτα μάθαμε πως τα καύσιμα είναι αποκλειστικό μέλημα των πλουσίων και τώρα πως τα μακαρόνια είναι… γκουρμέ. Λογικά στην επόμενη φάση, θα μας πουν πως και το χαρτί υγείας είναι πολυτέλεια για τουαλέτες πλουσίων…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μνημειώδη δήλωση ο Κ. Κυρανάκης: «Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα μακαρόνια, γιατί οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.