ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μολότφ και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (vid)

Ένταση επικράτησε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το πρωι της Πέμπτης στα Προπύλαια όπου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, φοιτητές και μαθητές.
Μολότφ και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (vid)

Τα κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω covid ανέρχονται σε 162, εκ των οποίων τα 128 είναι στην Αττική ενώ οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 600, με τις μισές να είναι επίσης στην Αττική.

Σήμερα θα ξεκινούσε και η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη με τους συμμετέχοντες να παίρνουν απουσία.

Ένταση επικράτησε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το πρωι της Πέμπτης (1/10) στα Προπύλαια όπου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, φοιτητές και μαθητές με σκοπό να κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Κεντρικό σύνθημα: «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία δώστε λεφτά για την παιδεία».

Λίγο μετά τις 12.30 σημειώθηκαν επεισόδια με ρίψη μολότοφ και χημικών. Μία ομάδα περίπου 50 ατόμων έριξε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά. Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, ενώ στην πορεία συμμετέχουν περίπου 2000 άτομα.

Σχετικά με τις καταλήψεις, με υπουργική απόφαση προβλέπεται να μπαίνουν απουσίες όπου παρεμποδίζεται το εκπαιδευτικό έργο. Η απόφαση θεωρητικά έχει ισχύ από σήμερα. Πρακτικά, οι μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα στους δρόμους.

Υπεύθυνοι για την εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης πέφτει στους διευθυντές και τους καθηγητές. Στόχος του υπουργείου παιδείας είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, σύγχυση επικρατεί και στα σχολεία της πόλης μετά τις εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας για την τηλεκπαίδευση. Κάποια σχολεία ξεκίνησαν από σήμερα, ενώ άλλα θα ξεκινήσουν από αύριο.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με κατάληξη στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Οι μαθητές δηλώνουν αντίθετοι στην τηλεκπαίδευση και δηλώνουν πως οι απουσίες δε θα τους σταματήσουν. Ζητούν περισσότερα μετρα προστασίας στα σχολεία και λιγότερους μαθητές στις αίθουσες.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μολότφ και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.