ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Όλος ο σχεδιασμός

Την διεξαγωγή μόνο στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου αποφάσισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικά όλος ο σχεδιασμός.
Μόνο στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Όλος ο σχεδιασμός

Μόνο με στρατιωτική παρέλαση θα εορταστεί η 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση να συμμετέχουν μόνο οι στρατιωτικές δυνάμεις στην παρέλαση πάρθηκε στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 ενώ η διάρκεια της θα είναι 6ο λεπτά, με την προσέλευση να επιτρέπεται στους θεατές.

Αυτό σημαίνει πως σύλλογοι, μαθητές κτλ δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρελάσουν, σε μια κίνηση που προκαλεί όπως είναι λογικό αντιδράσεις.

Μάλιστα, σύμφωνε με τα όσα αποφάσισε η Περιφέρεια, οι θεατές θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού Μ. Αλεξάνδρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν με όλα τα μέτρα, τονίζοντας πως «Είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται».

Την στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση επιτρέπει κανονικά τις πορείες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για πάσης φύσεως θέματα (και καλά κάνει) ξαφνικά την βλέπουμε να ενοχλείται από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ανακοινώνοντας μέτρα της τελευταίας στιγμής … Τόσο πολύ τους ενοχλούν τελικά κάποια πράγματα που θυμίζουν τους αγώνες ενός ολοκλήρου έθνους;

Τόσο πολύ θέλουν να απωλέσουν τη νεότερη ιστορία που γράφτηκε με αίμα… καθορίζοντας μια για πάντα το μέλλον μας;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μόνο στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Όλος ο σχεδιασμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.