ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόρια: Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ...
Μόρια: Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Μόρια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη νύχτα μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Μόρια και έχουν καταστρέψει πολύ μεγάλο μέρος του ΚΥΤ. Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 και αναμένεται να φτάσουν στο νησί στις 09:00.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί, ωστόσο όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο ΚΥΤ μετά τις πυρκαγιές είναι συγκεντρωμένοι εκτός της δομής, όπου φυλάσσονται και αναζητούνται λύσεις για τη στέγασή τους.

Εν τω μεταξύ στη Λέσβο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέσβος: Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ άμεσα με C-130 στο νησί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μόρια: Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.