ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόρια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ολική καταστροφή – Η δήλωση Πέτσα (vids)

Εικόνες ολικής καταστροφής είναι αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Μόρια με το ξημέρωμα, μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε όλο το εκτός ΚΥΤ μέρος του καταυλισμού και μεγάλο μέρος των δομών εντός του Κέντρου Υποδοχής, όπου παραμένουν και διάσπαρτες ενεργές εστίες. Σχεδόν 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν έντρομοι τον φλεγόμενο καταυλισμό στη...
Μόρια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ολική καταστροφή – Η δήλωση Πέτσα (vids)

Εικόνες ολικής καταστροφής είναι αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Μόρια με το ξημέρωμα, μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε όλο το εκτός ΚΥΤ μέρος του καταυλισμού και μεγάλο μέρος των δομών εντός του Κέντρου Υποδοχής, όπου παραμένουν και διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Σχεδόν 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν έντρομοι τον φλεγόμενο καταυλισμό στη Μόρια και έχουν διασπαρεί στα γύρω κτήματα. Ταυτόχρονα, η αστυνομία έχει παρατάξει ισχυρές δυνάμεις έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, προκειμένου να μην επιτρέψει την είσοδό τους, ενώ αναχώρησαν για το νησί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130. Η αγωνία εντείνεται και λόγω των 35 κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ των ανθρώπων που ζούσαν στη Μόρια, και που αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πού και με ποιους βρίσκονται.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη στις 9:30 σήμερα το πρωί, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε πως το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μόρια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ολική καταστροφή – Η δήλωση Πέτσα (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.