ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: «Όχι στις ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα»

Σφόδρα αντίθετος με την απελευθέρωση των μετακινήσεων των πολιτών, για την περίοδο του Πάσχα, παρουσιάστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος. 
Μόσιαλος: «Όχι στις ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα»

Σφόδρα αντίθετος με την απελευθέρωση των μετακινήσεων των πολιτών, για την περίοδο του Πάσχα, παρουσιάστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος. 

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξήγησε πως οι περιορισμοί κατά τα Πάσχα θα πρέπει να διατηρηθούν από τη στιγμή που στις ΜΕΘ παραμένουν τόσοι συμπολίτες μας διασωληνωμένοι.

«Το σύστημα υφίσταται πίεση με 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ» τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας LSE Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές LIVE» με τον Φάνη Παπαθανασίου και ζήτησε να μην απελευθερωθούν οι μετακινήσεις για το Πάσχα. Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Επιπλέον ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε ως επιπλέον ρίσκο μια τέτοια απόφαση μετά και τις απελευθερώσεις της εκπαιδευτικής και της οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα τόνισε τα εξής: «Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα το Μάιο», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Μόσιαλος: «Η κυβέρνηση να κάνει έκκληση στους πολίτες»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα.»

Τέλος  με τη γνώμη αυτή συμφώνησε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος δεν είναι σε ύφεση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μόσιαλος: «Όχι στις ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.