ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος – Σχολεία: «Να μην ανοίξουν αν αυξηθούν τα κρούσματα»

Μόσιαλος - Σχολεία: Η επιδημιολογική εικόνα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα κρίνουν το άνοιγμα, σύμφωνα με τον Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics
Μόσιαλος – Σχολεία: «Να μην ανοίξουν αν αυξηθούν τα κρούσματα»

Μόσιαλος – Σχολεία: Η επιδημιολογική εικόνα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα κρίνουν το άνοιγμα, σύμφωνα με τον Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics

Τo άνοιγμα των σχολείων με αυστηρότερα μέτρα, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις, σχολίασε ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος εξήγησε πως η απόφαση για το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου θα πρέπει να «παγώσει» αν τα κρούσματα του κορονοϊού μέχρι τις 10 Ιανουαρίου παρουσιάσουν αύξηση.

«Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο κατά την γνώμη μου. Η απόφαση υπάρχει ως δεδομένη φαντάζομαι με την προϋπόθεση ότι το lockdown που τώρα επεκτάθηκε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος. Στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να πάρει απόφαση για άνοιγμα εάν δεν υπάρχουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, απάντησε:

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με διαφορετικά δεδομένα. Προφανώς αυτή η εκτίμηση ότι είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων βασίζεται σε μια άλλη εκτίμηση ότι το lockdown, όπως έχει επιβληθεί θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα». Σύμφωνα με τον καθηγητή, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, μετά και την επιβολή του αυστηρότερου lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Το 2020… μέτρησε συνεχόμενες «ήττες»

Ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε πως η προτροπή της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 11/1 θα βασιστεί στα στοιχεία των προηγούμενων μια έως δύο ημερών. Η κυβέρνηση, λαμβάνει υπ΄ όψιν της ευρύτερα δεδομένα, ειδικά για τα παιδιά, όπως η κοινωνική ένταξη, τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν και να είναι μακροχρόνια, εξήγησε και πρόσθεσε: «Μια κυβέρνηση μπορεί να σταθμίζει και τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα μακροπρόθεσμο κλείσιμο των σχολείων στην υγεία των παιδιών»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μόσιαλος – Σχολεία: «Να μην ανοίξουν αν αυξηθούν τα κρούσματα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.