Ο ηθοποιός, Δημήτρης Μοθωναίος, μίλησε για τον αγώνα που κάνει ενάντια στη σεξουαλική και κάθε μορφής κακοποίηση, αποκαλύπτοντας πως έχει δεχτεί πάνω από 40.000 μηνύματα.

Συγκλονίζει ο ηθοποιός, Δημήτρης Μοθωναίος, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει δεχτεί 40.000 μηνύματα για κακοποίηση, σεξουαλική ή μη.

Ο ηθοποιός βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 και μίλησε για την εκστρατεία που κάνει μαζί με το σωματείο ELIZA προκειμένου να πετύχουν επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης σε ανηλίκους.

Μετά την συγκλονιστική συνέντευξή του λίγους μήνες πριν, που σημείωσε πως και ο ίδιος υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε ηλικία 6 ετών, τόνισε πως δέχτηκε 40.000 μηνύματα στα οποία του εξομολογούνται πως έχουν δεχτεί και αυτοί κακοποίηση.

«Δέχθηκα στο Instagram 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης. Σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Τα διάβασα όλα. Είναι μεγάλο το ποσοστό των παιδιών που δέχονται κακοποίηση στη χώρα μας και δεν το επικοινωνούν. Τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα. Οι περισσότερες περιπτώσεις το έλεγαν πρώτη φορά. Αισθάνθηκα μια πολύ μεγάλη ευθύνη χωρίς να ξέρω πώς να το διαχειριστώ για να βοηθήσω.

Το Σωματείο ELIZA συμβάλλει στον εντοπισμό της κακομεταχείρισης των παιδιών και στην πρόληψη, που είναι το ήμισυ του παντός. Οι 40.000 είναι μεγάλο νούμερο. Απάντησα σε όλους με πολύ προσοχή, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα πράγματα. Όταν μοιράζεσαι κάτι και καταλαβαίνεις ότι είναι κι άλλοι εκτός από εσένα, είναι βοηθητικό. Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν μόνος μου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε τα όσα είπε:

Διαβάστε επίσης:

Πετρούλα Κωστίδου: Αγνώριστη η κοπέλα που έλεγε τον καιρό στο Star

Mega: Ποσό ρεκόρ για κάθε επεισόδιο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Κάθεστε;

Survivor Tζέιμς – Μπάρτζης: Δείτε γιατί τσακώθηκαν και οι δύο με τη Μαλέσκου – Τυχαίο; Δεν νομίζω