ΚΟΙΝΩΝΙΑ

MyHealth app: Πως μπορείτε να βγάλετε ιατρική βεβαίωση μέσω της εφαρμογής

Η περασμένη Πέμπτη (23/9) ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας της εφαρμογής. Δείτε βήμα - βήμα πως μπορείτε να βγάλετε ιατρική βεβαίωση μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας.
MyHealth app: Πως μπορείτε να βγάλετε ιατρική βεβαίωση μέσω της εφαρμογής

MyHealth app: H νέα εφαρμογή για συνταγογραφήσεις και παραπεμπτικά από γιατρούς βρίσκεται πλέον σε ισχύ.

Με την εφαρμογή MyHealth app ο πολίτης αποκτά πλέον πρόσβαση στα ιατρικά και υγειονομικά του δεδομένα. Επειδή τα στοιχεία που θα περιέχονται στην εφαρμογή είναι ύψιστης σημασίας και κρισιμότητας, όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα, έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

«Η εφαρμογή MyΗealth αποτελεί πρακτικά το πρώτο στάδιο, το πρώτο βήμα του προσωπικού φακέλου υγείας του κάθε ασθενούς», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Θάνος Πλεύρης με τη σειρά του ανέφερε «Πρόκειται για μια δυνατότητα η οποία μαζί με μια σειρά από άλλες δράσεις θα οδηγήσουν την Υγεία σε ένα επόμενο στάδιο προς όφελος του πολίτη», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Η διαδικασία έκδοσης ιατρικής βεβαίωσης μέσω της πλατφόρμας

Για να βγει μία ιατρική βεβαίωση ο ιατρός πρέπει να καταχωρήσει τον ΑΜΚΑ του πολίτη στην υπηρεσία «Ιατρικές Βεβαιώσεις» του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξει τον τύπο της βεβαίωσης (κολυμβητήριο, γυμναστήριο, συγκεκριμένο άθλημα ή για κάθε νόμιμη χρήση) και τέλος ένα από τα προτυποποιημένα κείμενα. Η ιατρική βεβαίωση εκδίδεται αυτόματα και είναι διαθέσιμη στον πολίτη ως εξής:

  • – από το myHealth app, στην ενότητα «Ιατρικές Βεβαιώσεις»
  • – εφόσον ο πολίτης έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, ο αριθμός barcode της ιατρικής βεβαίωσης αποστέλλεται με SMS και η πλήρης ιατρική βεβαίωση με e-mail σε μορφή pdf (αναλόγως τι έχει επιλέξει ο πολίτης ως κανάλι ενημέρωσης για την άυλη συνταγογράφηση)
  • – εάν ο πολίτης δεν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, η ιατρική βεβαίωση εκτυπώνεται από τον ιατρό.

Μέσω του myhealth.gov.gr/verify με κωδικούς TaxisNet εισάγοντας το barcode της βεβαίωσης, γίνεται έλεγχος της γνησιότητας των βεβαιώσεων από τους φορείς στους οποίους απευθύνονται. Εκεί, ο παραλήπτης έχει τη δυνατότητα να την αναζητήσει με τον κωδικό barcode και να ελέγξει τα στοιχεία της, όπως το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα του ιατρού. Ακόμη, ανάλογα με την κατάσταση της ιατρικής βεβαίωσης εμφανίζεται ένα από τα παρακάτω μηνύματα:

  • «Έγκυρη Ιατρική Βεβαίωση»
  •  «Ληγμένη Ιατρική Βεβαίωση» (Οι ιατρικές βεβαιώσεις για Κολυμβητήρια, Γυμναστήρια ή Συγκεκριμένα αθλήματα έχουν ισχύ ενός έτους)
  •  «Μη Έγκυρη Ιατρική Βεβαίωση»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «MyHealth app: Πως μπορείτε να βγάλετε ιατρική βεβαίωση μέσω της εφαρμογής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.