ΚΟΙΝΩΝΙΑ

MyPhoto.gov.gr : Έτσι θα αλλάζουμε τις φωτογραφίες μας στα κρατικά έγγραφα!

Αρκετές αλλαγές στα κρατικά έγγραφα φέρνει το MyPhoto.gov.gr, καθώς περνάμε σιγά-σιγά στον ψηφιακό κόσμο.
MyPhoto.gov.gr : Έτσι θα αλλάζουμε τις φωτογραφίες μας στα κρατικά έγγραφα!

Επανάσταση αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα το MyPhoto.gov.gr, στον τρόπο που λειτουργούν μέχρι τώρα τα κρατικά έγγραφα και έκδοση αυτών.

Συγκεκριμένα, όταν ένα έγγραφο θα χρειάζεται φωτογραφία του πολίτη ή θα απαιτεί αντικατάσταση της, δε θα χρειάζεται πλέον προσκόμιση φυσικής φωτογραφίας.

Κάπου εκεί μπαίνει το MyPhoto.gov.gr, που είναι μία πλατφόρμα που βρίσκεται σε λειτουργεία από σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Σε αυτή οι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν τις φωτογραφίες των πολιτών σε κάθε απαιτούμενη διάσταση και από εκεί θα μπορούν να κατεβαίνουν ψηφιακά.

Αυτό θα γίνεται σε περίπτωση που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν σε κάποιο έγγραφο ή σε κάποια υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δε χρειάζεται κάποιος να είναι φωτογράφος προκειμένου να ανεβάσει τις φωτογραφίες στην πλατφόρμα, αλλά αρκεί να έχει τους κωδικούς TaxisNet προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία.

Εκτός της μεταφόρτωσης, διαχείρισης και αποθήκευσης των ψηφιακών φωτογραφιών στο MyPhoto.gov.gr θα υπάρχει και η οπτική απεικόνιση της ιδιόχειρης υπογραφής κάθε φυσικού προσώπου.

Πρόσβαση στην ψηφιακή υπηρεσία myPhoto έχουν:

  • Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας φωτογράφος, δηλαδή το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο που ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα φωτογράφου και το οποίο έχει δηλώσει τον αντίστοιχο Κ.Α.Δ. στο μητρώο της Α.Α.Δ.Ε.
  • Ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του πιστοποιημένου επαγγελματία φωτογράφου, δηλαδή το φυσικό πρόσωπο που έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας με πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο και έχει λάβει κατάλληλη εξουσιοδότηση από αυτόν, μέσω της υπηρεσίας myPhoto, ώστε να είναι σε θέση να μεταφορτώνει αρχεία φωτογραφιών προσώπου και οπτικής απεικόνισης της ιδιόχειρης υπογραφής φυσικών προσώπων στην ψηφιακή υπηρεσία myPhoto για λογαριασμό του πιστοποιημένου επαγγελματία φωτογράφου που του παρείχε την εξουσιοδότηση.
  • Το φυσικό πρόσωπο, στο οποίο έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και το οποίο χρησιμοποιεί την ψηφιακή υπηρεσία ως πελάτης ενός πιστοποιημένου επαγγελματία φωτογράφου, προκειμένου να λάβει και να διαχειριστεί αρχεία φωτογραφιών προσώπου και οπτικής απεικόνισης της ιδιόχειρης υπογραφής του μέσω της ψηφιακή υπηρεσίας myPhoto.

Όπως βλέπουμε πλέον περνάμε σε μία εποχή χωρίς φυσικά έγγραφα, με τη συγκεκριμένη δράση να έχει αρχίσει με την ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «MyPhoto.gov.gr : Έτσι θα αλλάζουμε τις φωτογραφίες μας στα κρατικά έγγραφα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.