ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Μπακογιάννη: Αδιανόητες εκφράσεις – «Ψεκασμένοι, αντιεμβολιαστές, ρωσόφιλοι» όσοι δεν ψηφίζουν ΝΔ

Απίστευτες δηλώσεις κοινωνικού ρατσισμού από την Ντόρα Μπακογιάννη, που ενέταξε σε απαξιωτικές «κατηγορίες» όσους δεν ψηφίζουν ΝΔ στις εκλογές!
Ν. Μπακογιάννη: Αδιανόητες εκφράσεις – «Ψεκασμένοι, αντιεμβολιαστές, ρωσόφιλοι» όσοι δεν ψηφίζουν ΝΔ

Αδιανόητες δηλώσεις που ισοπεδώνουν κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού έκανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, που βρέθηκε καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όταν η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν το Μαξίμου φοβάται μια διαρροή ψήφων προς τα κόμματα που κινούνται στα «δεξιά» της ΝΔ, εκείνη απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι θα πάει εύκολα το χέρι αλλού, η παράταξη αυτή επιβίωσε των μνημονίων. Είναι μια λαϊκή παράταξη. Οι άνθρωποι της στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι νοικοκυραίοι. Δεν μιλάω για την κατηγορία των ψεκασμένων, οι οποίοι είναι αντιεμβολιαστές και ρωσόφιλοι».

Πώς να περιμένει κανείς να σταματήσουν οι προσβλητικές κορώνες του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ, όταν κορυφαία πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης συμπεριφέρονται με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο; Τι διαφορετικό να κάνει ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος, όταν ο ίδιος ο κυβερνητικός βουλευτής δεν ντρέπεται να αποκαλεί «ψεκασμένους» ένα μέρος του λαού;

Ο σεβασμός προς τον κυρίαρχο λαό έχει γίνει πλέον πολιτικό… ανέκδοτο. Ο λαϊκισμός και οι αφορισμοί είναι ο νέος κανόνας για τους πολιτικούς της εξουσίας. Οι εποχές που οι πολιτικοί είχαν στοιχειώδεις κώδικες συμπεριφοράς, πέρασαν ανεπιστρεπτί.  Όταν ο κοινωνικός ρατσισμός γίνεται βασικό όχημα «ρητορικής» τότε καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της παρακμής του πολιτικού σκηνικού.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθεί πιστά τη διχαστική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Βασίλη Οικονόμου και άλλων κυβερνητικών στελεχών που χρησιμοποιούν εκφράσεις «του δρόμου» εις βάρος των πολιτών. Μια ανήθικη και άκρως επιθετική πολιτική που βασίζεται στα δίπολα, τα τεχνητά διλλήματα και την υιοθέτηση ρατσιστικών «ταμπελών».

Ψεκασμένοι και… αψέκαστοι, αντιεμβολιαστές και εμβολιασμένοι, ρωσόφιλοι και νατοϊκοί. Δεν μιλάμε για νοοτροπία σύγχρονου πολιτικού άλλα για νοοτροπία «γηπέδου». Ανόητες και επικίνδυνες «ταμπέλες» διχασμού που χρησιμοποιούνται αλόγιστα.

«Όποιοι μας ψηφίζουν είναι νοικοκυραίοι. Όποιοι δεν μας ψηφίζουν είναι ψεκασμένοι, ρωσόφιλοι, αντιεμβολιαστές», είπε – ούτε λίγο, ούτε πολύ – η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν έχει μείνει πλέον ούτε ίχνος πολιτικής τσίπας. Ο πολιτικός (και πόσο μάλλον ο πολιτικός μιας κυβέρνησης) έχει ιερό χρέος να εμπνέει στον λαό την ενότητα και την ομοψυχία, και όχι το μάντρωμα σε ανόητες «κερκίδες», προς όφελος μικροκομματικών συμφερόντων.

Δε νοείται να «τσουβαλιάζονται» οι πολίτες σε κατηγορίες. Δεν είναι δημοκρατία αυτή. Δεν είναι δυνατόν να σπέρνονται εμφυλιοπολεμικά ζιζάνια ελαφρά τη καρδία. Δεν είναι δυνατόν να μην σέβονται τον πολίτη και να χλευάζουν τις (όποιες) θέσεις και ανησυχίες του.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ν. Μπακογιάννη: Αδιανόητες εκφράσεις – «Ψεκασμένοι, αντιεμβολιαστές, ρωσόφιλοι» όσοι δεν ψηφίζουν ΝΔ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.