ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nατάσα Γιάμαλη: «Αν στη θέση του Σεμέδο και του φίλου του ήταν δυο φτωχοί η κοινωνία θα συντασσόταν πιο εύκολα με το θύμα»

Πώς αντέδρασε η δημοσιογράφος, Νατάσα Γιάμαλη, σχετικά με την υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο.
Nατάσα Γιάμαλη: «Αν στη θέση του Σεμέδο και του φίλου του ήταν δυο φτωχοί η κοινωνία θα συντασσόταν πιο εύκολα με το θύμα»

Η δημοσιογράφος Nατάσα Γιάμαλη έστειλε το δικό της μήνυμα σχετικά με την υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ομαδικό βιασμό της 17χρονης.

Αναλυτικά όσα έγραψε: 

«Στις υποθέσεις βιασμού, αισθάνομαι ότι η σωστή πλευρά είναι με το θύμα.

Στις υποθέσεις βιασμού όπου ο θύτης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και δη αθλητής – με χρήματα και δόξα- ο συνήγορος του έχει περισσότερο χρόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα να καταθέσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Μπορεί να πει ότι το κορίτσι «προκάλεσε», ότι το κορίτσι «φλέρταρε», ότι το κορίτσι «κάπνισε ναργιλέ», ότι το κορίτσι δεν έμοιαζε ανήλικο. Και προφανώς τα είπε.

Σε αυτές τις υποθέσεις συγκρούονται δυο γραμμές, όσο πιο διάσημος και όσο πιο πλούσιος είναι ο θύτης τόσο πιο έτοιμη είναι μεγάλη μερίδα της κοινωνίας να τον δικαιολογήσει.

Αν στη θέση του Σεμέδο και του φίλου του ήταν δυο άλλοι σκουρόχρωμοι – αλλά κυρίως φτωχοί- η κοινωνία θα συντασσόταν πιο εύκολα με το θύμα.

Αν αυτοί οι δυο φτωχοί είχαν και βεβαρυμένο ποινικό μητρώο – με αδικήματα ελαφρύτερα από εκείνα που έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί στο παρελθόν ο κατά τ άλλα κορυφαίος ποδοσφαιριστής- η κοινωνία θα ζητούσε τις κεφαλές τους επί πίνακι».

Διαβάστε επίσης:

Big Brother 2 Highlights (30/8): Τα πρώτα φλερτ

ΜΜΜ: Έρχονται οι «μυστικοί» επιβάτες

ΑΕΚ: «Κάνει δικό της τον Γιανίς Αμούρ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Nατάσα Γιάμαλη: «Αν στη θέση του Σεμέδο και του φίλου του ήταν δυο φτωχοί η κοινωνία θα συντασσόταν πιο εύκολα με το θύμα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.