ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΔ:«Η κυβέρνηση συντηρεί την αυταπάτη της καθαρής εξόδου»

Καρφιά Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης
ΝΔ:«Η κυβέρνηση συντηρεί την αυταπάτη της καθαρής εξόδου»

Την άποψη πως η κυβέρνηση στερεί ρευστότητα από την αγορά, ώστε να συνεχίσει να συντηρεί την αυταπάτη της καθαρής εξόδου εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωση ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου αυξήθηκαν και το Μάρτιο ακόμα και αν είχε εκταμιευτεί πρόσφατα η δόση.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αυτό αποτελεί από μόνο του απόδειξη πως συνεχώς δημιουργούνται νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 22,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5 δισ. ευρώ από το τέλος του 2017» και συνέχισε λέγοντας:

«Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.

 Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΝΔ:«Η κυβέρνηση συντηρεί την αυταπάτη της καθαρής εξόδου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.