ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ναι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος» είπε περήφανα ο Νίκος Οικονομόπουλος, και πολύ καλά έκανε!

Ο Νίκος Οικονομόπουλος για άλλη μια φορά έκανε ομολογία πίστεως, και κάποιοι... ενοχλήθηκαν γι' αυτό.
«Ναι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος» είπε περήφανα ο Νίκος Οικονομόπουλος, και πολύ καλά έκανε!

Για άλλη μια φορά ενοχλήθηκαν οι πάσης φύσεως «δικαιωματιστές» του γλυκού νερού, επειδή ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος έκανε μια ακόμη μαρτυρία Πίστης, έχοντας το θάρρος της γνώμης του να δηλώσει πως είναι Ορθόδοξος Χριστιανός και πως είναι υπερήφανος γι’ αυτό.

Άνθρωποι που αρέσκονται να εφευρίσκουν ταμπέλες αυτοπροσδιορισμού από το πώς διαχειρίζονται την κρεβατοκάμαρα τους μέχρι και το πώς απολαμβάνουν τα… φετίχ τους, ειρωνεύονται έναν δημοφιλή τραγουδιστή επειδή μόνο και μόνο καταθέτει δημόσια την πίστη του στον Θεό. Με λίγα λόγια είναι ανεκτό σήμερα το να αυτοπροσδιορίζεσαι ακόμα και ως… πορτατίφ, άλλα αν πεις ότι είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος, μαύρο φίδι που σε έφαγε!

Τέτοια διαστροφή και τέτοια υποκρισία μαστίζει την κοινωνία μας.

«Η πίστη είναι… προσωπικό θέμα και δεν πρέπει να εξωτερικεύεται» είπαν οι συνήθεις «ευαισθητούληδες» του πληκτρολογίου. Σοβαρά; Η πίστη είναι προσωπικό και εσωτερικό θέμα, άλλα ο τρόπος που διαχειρίζεται το κρεβάτι του κάποιος είναι… εξωτερικό και πρέπει να δημοσιοποιείται;

Και στο κάτω – κάτω, ο τραγουδιστής ρωτήθηκε σε συνέντευξη για το θέμα της πίστης και απάντησε πάνω σε συγκεκριμένη ερώτηση. Δεν βγήκε να το διατρανώνει από μόνος του άνευ λόγου και αιτίας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο #PameParaliaProject του Κοσμοράδιο 95,1 στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και όταν η συζήτηση έφτασε στο ζήτημα της πίστης, ο τραγουδιστής σχολίασε:

«Δεν θα μιλήσω για τα πιστεύω μου; Είμαι ένας που ζω σε μια δημοκρατική χώρα πιστεύω και μπορώ να μιλάω για το οτιδήποτε. Η πίστη του καθενός είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Πολλές φορές λένε ότι το λέω για να γίνω αρεστός. Έχω την ανάγκη να γίνω αρεστός σε κάποιον επειδή πιστεύω; Πόσοι άνθρωποι δεν πιστεύουν; Είπα εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν πιστεύετε είστε κακοί; Είναι δυνατόν; Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τον κόσμο; Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μιλάω για τον εαυτό μου».

«Πιστεύω πάρα πολύ στον Χριστό, το λέω συνέχεια και το λέω με πολλή αγάπη γιατί το νιώθω. Δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω και να δείχνω τη χαρά μου γι’ αυτό το πράγμα. Είμαι ευτυχισμένος. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Ναι, είμαι ο Χριστιανός ο Ορθόδοξος, πειράζει; Σε όποιον αρέσει. Το θέμα είναι να μην κάνει κακό σε άλλους».

Η κατηγορία πως τάχα κάποια δημόσια πρόσωπα δηλώνουν πιστοί για να γίνουν… αρεστοί, είναι ηλίου φαεινότερο πως πρόκειται για ανοησία. Ίσα – ίσα που στη σημερινή παραμορφωμένη κοινωνία, αυτός που δηλώνει πιστός, πολλές φορές αναλαμβάνει βαρύ κοινωνικό και επαγγελματικό κόστος, γιατί στοχοποιείται από την πλειοψηφία. Μια ματιά αν ρίξει κανείς στο πως σχολιάστηκαν οι δηλώσεις του τραγουδιστή στο διαδίκτυο, αρκεί για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω.

Αφού η σύγχρονη κοινωνία απαιτεί σεβασμό για κάθε «διαφορετικότητα», ήρθε η ώρα να πάψει να υποκρίνεται και να σεβαστεί απόλυτα και αυτή την στάση, δηλαδή την πίστη στην Ορθοδοξία άλλα και την περηφάνια κάθε Χριστιανού να δηλώνει πως ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας.

Σε τελική ανάλυση αν εξωτερικεύει κάποιος την πίστη του, μπορεί να ωφελήσει και μερικούς ανθρώπους που λαμβάνουν δύναμη και θάρρος από το παράδειγμα και το ακολουθούν. Με κάθε ομολογία πίστης υπάρχει και κάποια πνευματική ωφέλεια στους καλοπροαίρετους ανθρώπους.

Αν όμως εξωτερικεύει κάποιος το πώς διαχειρίζεται τις ερωτικές του σχέσεις, τι όφελος μπορεί να έχει αυτό προς τους ανθρώπους που το ακούνε; Και μάλιστα όταν όλο αυτό γίνεται χάριν κουτσομπολιού που «πουλάει»; Απολύτως κανένα όφελος.

Οπότε ναι, «είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και σε όποιον αρέσει». Και σε εμάς αρέσει η παρρησία του Νίκου Οικονομόπουλου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ναι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος» είπε περήφανα ο Νίκος Οικονομόπουλος, και πολύ καλά έκανε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.