ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κίνδυνος να μείνουν εκτός ΕΣΥ 10.000 γιατροί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία προειδοποίει για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων το φθινόπωρο, αν προχωρήσει η αναστολή εργασίας υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ αλλά και των εργαζομένων στο ΕΣΥ έναντι του κορονοϊού. Και αυτό διότι...
Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κίνδυνος να μείνουν εκτός ΕΣΥ 10.000 γιατροί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία προειδοποίει για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων το φθινόπωρο, αν προχωρήσει η αναστολή εργασίας υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ αλλά και των εργαζομένων στο ΕΣΥ έναντι του κορονοϊού.

Και αυτό διότι όσοι δεν έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου έως τις 16 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, θα τεθούν σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εκπέμπει δραματική προειδοποίηση για τους κινδύνους λειτουργία των νοσοκομείων το φθινόπωρο.

«Η αντίστροφη μέτρηση, για να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων πάνω από 10.000 υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται, ξεκίνησε. Με βάση τον νόμο, σε 28 ημέρες τίθενται σε αναστολή καθηκόντων. Εάν το σχέδιό τους είναι να πιέσουν τους ανεμβολίαστους συναδέλφους και με τον φόβο της αναστολής καθηκόντων να εμβολιαστούν, απέτυχαν.

Ο ρυθμός εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού δεν αυξήθηκε καθόλου από φόβο και σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις άδικες, σκληρές συνέπειες του νόμου», αναφέρει και επισημαίνει ότι 9.000 εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι, αλλά δεν έχουν νοσήσει ούτε μία φορά από κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα στα παιδιά – Εμβόλια ή μάσκες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Κορονοϊός: Αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τις επικίνδυνες παραλλαγές

Βόλος: Και στην Ελλάδα… ξένος! Eλάχιστοι Έλληνες στα αποδυτήρια!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κίνδυνος να μείνουν εκτός ΕΣΥ 10.000 γιατροί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.