ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέα ΚΥΑ – Ντροπή για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα – Εκπαιδευτικοί και μαθητές στη «μέγγενη» του εκβιασμού!

Η νέα ΚΥΑ που φέρνει η κυβέρνηση καταδικάζει σε οικονομική «αιμορραγία» τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και σε παράλογη ταλαιπωρία τους μαθητές και τους φοιτητές.
Nέα ΚΥΑ – Ντροπή για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα – Εκπαιδευτικοί και μαθητές στη «μέγγενη» του εκβιασμού!

Η νέα ΚΥΑ – Ντροπή της κυβέρνησης για σχολεία και πανεπιστήμια που αναμένεται να εκδοθεί, αποδεικνύει πως δεν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής τσίπας στην ηγεσία αυτής της χώρας. Το θράσος τους να συνεχίζουν να εκβιάζουν, να στοχοποιούν και να διχάζουν πολίτες, ενόσω υπ’ ευθύνη τους κατακάηκε η μισή Ελλάδα, υπερβαίνει κάθε όριο λογικής.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, εξαναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς ή να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή με διενέργεια 2 (!) rapid ή μοριακών τεστ την εβδομάδα, που θα πληρώνουν από την τσέπη τους!

Ξεκάθαρα μιλάμε για στυγνό οικονομικό εκβιασμό, αν αναλογιστούμε πως οι εκπαιδευτικοί θα χρειάζονται τουλάχιστον 40 ευρώ έξοδα ανά εβδομάδα, ήτοι 160 ευρώ υγειονομικό χαράτσι τον μήνα!

Φορολογούμενοι πολίτες/εργαζόμενοι, που υποτίθεται πως πληρώνουν εισφορές για να τους παρέχει το κράτος, ασφάλιση στα έξοδα υγείας, τοποθετούνται στη μέγγενη ενός απροκάλυπτου κρατικού εκβιασμού, μέχρι να υποκύψουν από οικονομική αιμορραγία!

Και ενώ με τη μετάλλαξη Δέλτα αποδεδειγμένα πλέον νοσούν και μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι, το κράτος χωρίς ίχνος κοινής λογικής, τους εξαιρεί εντελώς (και) στα σχολεία από τη διαδικασία διενέργειας τεστ όπως θα όφειλε, και επικεντρώνεται στο να ταλαιπωρεί σκόπιμα και να… τιμωρεί μόνο τους «κακούς» ανεμβολίαστους!

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους μαθητές άνω των 12, άλλα και τους φοιτητές. Οι μη εμβολιασμένοι υποχρεούνται να επιδεικνύουν 2 self test την εβδομάδα. Από τη στιγμή που μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι, μιλάμε για θέατρο παραλόγου, μια απόφαση με καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, η κοινή λογική ορίζει πως θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ όλοι ανεξαιρέτως (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), αφού όλοι μεταδίδουν.

Φαίνεται σαν να μην την απασχολεί καν πλέον την κυβέρνηση, το να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την πανδημία, άλλα μόνο το να επιβληθεί ο ολοκληρωτισμός της παντού και να τιμωρηθεί ανελέητα κάθε φωνή αμφισβήτησης, σκεπτικισμού ή διαμαρτυρίας.

Μπολιάζουν καταστροφικό διχασμό μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Μέσα στα φυτώρια εκπαίδευσης των παιδιών μας. Προσποιούνται πως μάχονται κατά των διακρίσεων (φυλετικών, κοινωνικών κλπ) και την ίδια ώρα επιβάλλουν μια χυδαία διάκριση προς μια τεράστια κοινωνική ομάδα, χρησιμοποιώντας μεθόδους φτηνού εκβιασμού.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να περιοριστεί σε αυστηρή αυτοκριτική και να προχωρήσει σε παραιτήσεις για τις ευθύνες της στην τεράστια καταστροφή της χώρας με τις πυρκαγιές, με αναίσχυντο τρόπο συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της τρομοκρατίας και του εκβιασμού του λαού, από εκεί που το άφησε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Nέα ΚΥΑ – Ντροπή για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα – Εκπαιδευτικοί και μαθητές στη «μέγγενη» του εκβιασμού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.