ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Μέτρα Κυκλοφορίας: Με ωράριο οι μετακινήσεις – Καταργείται η γραπτή δήλωση!

Παράλληλα είναι πιθανό να τεθεί χρονικό περιθώριο προσέλευσης στις τράπεζες
Νέα Μέτρα Κυκλοφορίας: Με ωράριο οι μετακινήσεις – Καταργείται η γραπτή δήλωση!

Η κυβέρνηση εξετάζει νέα, πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, για την αναχαίτιση της πανδημίας κορονοϊού.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι ο τρίωρος χρονικός περιορισμός σε κάθε μετακίνηση πολιτών, η απαγόρευση της μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και το ημερήσιο όριο στις μετακινήσεις κάθε πολίτη.

Παράλληλα, Θα καταργηθεί εντελώς η γραπτή δήλωση ώστε να διαπιστώνεται αμέσως, σε τυχαίους ελέγχους, πότε ζητήθηκε άδεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033.

Παράλληλα αναμενόμενο θεωρείται να τεθεί και χρονικό όριο για κάθε έξοδο, από την στιγμή αποστολής του μηνύματος στο 13033 μέχρι την ολοκλήρωση της εκάστοτε εξωτερικής δραστηριότητας.

Και σε αυτό το σενάριο συνηγορεί δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που σημείωνε ότι δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει εκτός για απεριόριστο χρόνο.

Και αυτή η δήλωση ήρθε ενώ, για την ώρα, δεν έχει τεθεί κάποιο όριο αλλά, όπως όλα δείχνουν, αυτό θα αλλάξει.

Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις σκέψεις της κυβέρνησης να τεθούν νέα όρια στις μετακινήσεις, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Για τον ίδιο λόγο μάλλον θα καταργηθεί εντελώς η γραπτή δήλωση και η έξοδος θα γίνεται μόνο με SMS, ώστε να καταγράφεται και να μπορεί να διαπιστωθεί η ώρα εξόδου σε τυχόν έλεγχο.

Παράλληλα είναι πιθανό να τεθεί χρονικό περιθώριο προσέλευσης στις τράπεζες.

Μέτρα Κυκλοφορίας: Αποκάλυψη MEGA

Τις επόμενες ώρες, το πολύ σε δύο 24ωρα, θα ανακοινωθούν κάποια επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Με ωράριο θα γίνονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών, ενώ καταργούνται οι γραπτές δηλώσεις. Πλέον θα υπάρχει μόνο η επιλογή του SMS.

Εξαιρούνται βέβαια οι εργαζόμενοι που έχουν εξ’ αρχής πάρει την βεβαίωση από την εργασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αναμένεται άμεσα να ανακοινωθούν τα εξής:

– Τρίωρος περιορισμός των μετακινήσεων

-Περιορισμός του ημερήσιου αριθμού των μετακινήσεων.

-Χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε τράπεζες.

– Κατάργηση γραπτής δήλωσης

Μέτρα Κυκλοφορίας

 

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα Μέτρα Κυκλοφορίας: Με ωράριο οι μετακινήσεις – Καταργείται η γραπτή δήλωση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.