ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Τσουχτερό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας – Συνεχίζεται η στοχοποίηση των πολιτών

Τσουχτερό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας φέρνουν τα νέα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση, στοχοποιώντας και πάλι τους πολίτες της χώρας.
Νέα μέτρα: Τσουχτερό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας – Συνεχίζεται η στοχοποίηση των πολιτών

Νέα μέτρα: Την στοχοποίηση των πολιτών συνεχίζει η Κυβέρνηση, με τα νέα μέτρα που έλαβε κατά της πανδημίας λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Πιο συγκεκριμένα, η μη χρήση μάσκας θα τιμωρείται από αύριο Παρασκευή (24/12) έως τις 3 Ιανουαρίου με ένα τσουχτερό πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ.

Με την εφαρμογή των νέων μέτρων, η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και διασκέδαση και γυμναστήρια).

Έτσι, όποιος πολίτης δεν συμμορφωθεί με αυτό το νέο μέτρο που ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα δεχθεί αυστηρές κυρώσεις.

Μάλιστα, στην περίπτωση που ο παραβάτης δεν καταβάλλει το πρόστιμο των 150 ευρώ τότε αυτό αποστέλλεται αυτομάτως στην εφορία, στη ΔΟΥ κατοικίας του εκάστοτε πολίτη και αντιμετωπίζεται πλέον ως φορολογική απειλή.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με πρόστιμα που πλήττουν την ήδη βεβαρημένη τσέπη τους.

Θυμίζουμε πως αυτό το πρόστιμο έρχεται να πάρει την σκυτάλη από το πρόστιμο των 100 ευρώ με το οποίο τιμωρεί η Κυβέρνηση όποιον πολίτη ηλικίας άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πλέον είναι πολύ πιθανό ένας ανεμβολίαστος πολίτης να πληρώσει ακόμη και πρόστιμο 250 ευρώ τον ίδιο μηνά σε περίπτωση που υποπέσει στην παράβαση της μη χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.

Για ακόμη μια φορά, τα μέτρα στα οποία προχωρούν οι Κυβερνώντες έχουν ως μοναδικό στόχο τους ίδιους τους πολίτες παρά την προστασία τους, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα μέτρα: Τσουχτερό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας – Συνεχίζεται η στοχοποίηση των πολιτών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.