ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Σμύρνη: Η αστυνομία διαλύει με χημικά την πορεία ενάντια στην καταστολή της πλατείας (vid)

Χημικά και κρότου λάμψης έριξαν οι αστυνομικές αρχές μπροστά στο Δημαρχείο κατά της πορείας για την καταστολή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Νέα Σμύρνη: Η αστυνομία διαλύει με χημικά την πορεία ενάντια στην καταστολή της πλατείας (vid)

Χημικά και κρότου λάμψης έριξαν οι αστυνομικές αρχές μπροστά στο Δημαρχείο κατά της πορείας για την καταστολή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία στη Νέα Σμύρνη.

Νωρίτερα η πορεία κατευθυνόταν προς το αστυνομικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με το ξύλο κατά προσαχθέντα και την ένταση από τις αστυνομικές αρχές το μεσημέρι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες λιποθύμησαν παιδιά από δακρυγόνα που έριξαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αστυνομική εισβολή και την καταστολή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κόσμος της γειτονιάς συγκεντρώθηκε στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί απέναντι στην αστυνομοκρατία που μαστίζει -ειδικά τις τελευταίες ημέρες- πολλές περιοχές της Αθήνας (με πλήθος περιστατικών).

Πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν σε αυθόρμητη πορεία στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, με πανό που γράφει «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας» και συνθήματα κατά της καταστολής.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης, μια ομάδα ατόμων, όταν είδε τους αστυνομικούς, κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συμπλοκή.

Σύμφωνα, όμως, με τους κατοίκους της περιοχής, κάποιοι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες,

Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου και οι αστυνομικοί να επιτεθούν με βίαιο τρόπο στους πολίτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα Σμύρνη: Η αστυνομία διαλύει με χημικά την πορεία ενάντια στην καταστολή της πλατείας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.