ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα τρομολαγνικά σενάρια: Μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα

Σύμφωνα με τον γιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα.
Νέα τρομολαγνικά σενάρια: Μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα

Την προσοχή των πολιτών επισημαίνει ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης, όσον αφορά, τόσο κορονοϊό και τη μετάλλαξη Ομικρον 2 όσο και γενικότερα επιδημίες που μπορούν να μας πλήξουν το προσεχές διάστημα. Εξάλλου διαβάσατε στο Sportime για τις παρενέργειες που προκαλούνται από τα εμβόλια.

«Μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναμόλυνση.

Ως παράδειγμα έφερε τις αμέτρητες φορές που ο καθένας μας έχει πάθει γρίπη, κρυολογήματα ή άλλους κορονοϊούς. «Αν η ιλαρά συμπεριφερόταν σαν τον κορωνοϊό θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας.»

Τόνισε, επίσης, ότι η Όμικρον 2 είναι διαφορετικός ιός, όπως και κάθε παραλλαγή.

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Παυλάκης είπε ότι δεν είμαστε κοντά να βρεθεί εμβόλιο με μεγαλύτερη διάρκεια, γι’ αυτό όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να κάνουν 4η δόση και στο μέλλον κι άλλες.

Η 4η δόση στους 50 ετών και άνω θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε.

Κλείνοντας έκανε έκκληση στους πολίτες: «Προστατευθείτε γιατί θα έχουμε άνοδο κρουσμάτων και θανάτων».

Ειδήσεις σήμερα

Φως στο Τούνελ: Χαμός στο Twitter με τα όσα λέει ο Μάνος Δασκαλάκης

Πως να κλειδώσω τις εφαρμογές μου στο iPhone με κωδικό ή face id

Αυτόν τον παίκτη χάνει ο Παναθηναϊκός!

Παρακάτω όσο είπε ο κ. Παυλάκες για τις επιδημίες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα τρομολαγνικά σενάρια: Μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.