Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα.

Σύμφωνα με τον γιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα.

Την προσοχή των πολιτών επισημαίνει ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης, όσον αφορά, τόσο κορονοϊό και τη μετάλλαξη Ομικρον 2 όσο και γενικότερα επιδημίες που μπορούν να μας πλήξουν το προσεχές διάστημα. Εξάλλου διαβάσατε στο Sportime για τις παρενέργειες που προκαλούνται από τα εμβόλια.

«Μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναμόλυνση.

Ως παράδειγμα έφερε τις αμέτρητες φορές που ο καθένας μας έχει πάθει γρίπη, κρυολογήματα ή άλλους κορονοϊούς. «Αν η ιλαρά συμπεριφερόταν σαν τον κορωνοϊό θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας.»

Τόνισε, επίσης, ότι η Όμικρον 2 είναι διαφορετικός ιός, όπως και κάθε παραλλαγή.

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Παυλάκης είπε ότι δεν είμαστε κοντά να βρεθεί εμβόλιο με μεγαλύτερη διάρκεια, γι’ αυτό όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να κάνουν 4η δόση και στο μέλλον κι άλλες.

Η 4η δόση στους 50 ετών και άνω θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε.

Κλείνοντας έκανε έκκληση στους πολίτες: «Προστατευθείτε γιατί θα έχουμε άνοδο κρουσμάτων και θανάτων».

Ειδήσεις σήμερα

Φως στο Τούνελ: Χαμός στο Twitter με τα όσα λέει ο Μάνος Δασκαλάκης

Πως να κλειδώσω τις εφαρμογές μου στο iPhone με κωδικό ή face id

Αυτόν τον παίκτη χάνει ο Παναθηναϊκός!

Παρακάτω όσο είπε ο κ. Παυλάκες για τις επιδημίες