ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες αυξήσεις έως 20% στα σούπερ μάρκετ στις ήδη υψηλές τιμές

Η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο στα ήδη ακριβά προϊόντα των σούπερ μάρκετ
Νέες αυξήσεις έως 20% στα σούπερ μάρκετ στις ήδη υψηλές τιμές

Νέες αυξήσεις έως και 20% αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα στις ήδη υψηλές τιμές των προϊόντων των σούπερ μάρκετ, με τους Έλληνες καταναλωτές να οδηγούνται για ακόμη μια φορά στην απόγνωση.

Μετά το σάλος που ξέσπασε με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που βγάζουν μικρότερες συσκευασίες… στην ίδια τιμή, ακόμη ένα χτύπημα κάτω από τη μέση έρχεται για να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην αγορά ένα νέο κύμα ανατιμήσεων των τιμών που θα ξεκινάει από ένα ποσοστό της τάξης του 8% και θα φτάνει έως 20%.

Νέες αυξήσεις έως 20% στα σούπερ μάρκετ στις ήδη υψηλές τιμές

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που θα φέρει νέες δυσκολίες στους Έλληνες πολίτες καθώς οι νέοι τιμοκατάλογοι χονδρικής με τις αυξήσεις των τιμών έχουν ήδη καθοριστεί.

Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται εκτόξευση των ήδη υψηλών και δυσπρόσιτων τιμών σε βασικά αγαθά που πλέον θα μπορούν να χαρακτηριστούν και ως… προϊόντα πολυτελείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ελαιόλαδο, το συσκευασμένο τυρί, αλλά και τα άλευρα, των οποίων οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά +22,7%, +9,6% & +9,1% αντίστοιχα τους τελευταίους πέντε μήνες και έπεται συνέχεια καθώς οι αυξήσεις θα φτάσουν σε ορισμένα προϊόντα και το 50%.

Φυσικά, όπως είναι απόλυτα λογικό, όλες αυτές οι αυξήσεις στις τιμές έχουν οδηγήσει σε μια σοκαριστική πτώση στην κατανάλωση με τα ελληνικά νοικοκυριά να αναζητούν τρόπους επιβίωσης, μειώνοντας ή ακόμη και κόβοντας βασικά αγαθά από το καλάθι των αγορών τους.

Τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα τυροκομικά και το ψωμί είναι μερικά από τα προϊόντα που οι Έλληνες αρχίζουν να βάζουν στη black list τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της έχει καταφέρει να οδηγήσει τους Έλληνες καταναλωτές σε οικονομικό αδιέξοδο τη στιγμή που και οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κρύβονται πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εκτόξευση των τιμών.

Η ακρίβεια χτυπάει πλέον κόκκινο και βάζει εμπόδια στην επιβίωση των Ελλήνων που μέρα με την ημέρα βλέπουν τα πάντα γύρω τους να ακριβαίνουν τη στιγμή που οι μισθοί παραμένουν στα… πατώματα!

Η λογική αναζητείται για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα, με τους πολίτες της χώρας να είναι οι μόνοι χαμένοι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τους κυβερνώντες να σφυρίζουν αδιάφορα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέες αυξήσεις έως 20% στα σούπερ μάρκετ στις ήδη υψηλές τιμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.