ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο χαράτσι στα χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης – Ποιό θα είναι το κόστος

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάζει χαράτσι, στα χάρτινα προϊόντα μίας χρήσης, που θα ανέρχεται στα τέσσερα λεπτά. Ακόμη μία επιβάρυνση λοιπόν για την εστίαση και τους καταναλωτές, που ήδη βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
Νέο χαράτσι στα χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης – Ποιό θα είναι το κόστος

Νέο χαράτσι βάζει η κυβέρνηση στα χάρτινα προϊόντα μίας χρήσης, των οποίων το κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Πιο συγκεκριμένα το χαράτσι θα περαστεί στα χάρτινα προϊόντα, με διάταξη στο σχέδιο νόμου που έχει το όνομα: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού Covid 19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Έτσι χάρτινα προϊόντα μίας χρήσης, που θα χρησιμοποιούνται για άμεση κατανάλωση, θα επιβαρύνονται με τέσσερα λεπτά, που θα είναι εισφορά προστασίας τους περιβάλλοντος.

Σ’ αυτήν την κατηγορία των προϊόντων στα οποία θα υπάρξει των χαράτσι των τεσσάρων λεπτών, περιλαμβάνονται κύπελα, ποτήρια για καφέ και χάρτινα κουτιά στα οποία τοποθετείται φαγητό για την άμεση κατανάλωση.

Αξίζει τα αναφερθεί πως η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος, θα πρέπει να αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ και θα πρέπει να αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούται να τηρεί η επιχείρηση.

Ακόμη ο καταναλωτής θα πρέπει να ενημερώνεται από τις επιχειρήσεις, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε εισφορά προστασίας περιβάλλοντος. Όπως επίσης ότι η εισφορά αυτή είναι τέσσερα λεπτά.

Το συμπέρασμα είναι λοιπόν, πως έρχεται ακόμη μια επιβάρυνση για την εστίαση και τους καταναλωτές. Σε μία εποχή που η πρώτη πλήττεται επειδή έχει αυξητικές τάσεις ο κορονοϊός και πάρθηκαν μέτρα γι’ αυτόν.

Ενώ ο κόσμος στην Ελλάδα έχει ακόμα λιγότερα να διαθέσει, με μειώσεις μισθών, απολύσεις και έχοντας την υποχρέωση να πληρώσει δυσβάσταχτους λογαριασμούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο χαράτσι στα χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης – Ποιό θα είναι το κόστος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.