ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νέο Δώρο Πάσχα»: Δείτε αν το δικαιούστε και ποιο είναι το ποσό (vid)

Το «Νέο Δώρο Πάσχα» θα είναι ύψους 250-300 ευρώ, θα αποτελεί μια «ανάσα» ειδικά για ευάλωτους και συνταξιούχους.
«Νέο Δώρο Πάσχα»: Δείτε αν το δικαιούστε και ποιο είναι το ποσό (vid)

Προ των πυλών από την Κυβέρνηση, είναι να δοθεί μία ακόμη επιταγή ακρίβειας, πέραν του Market Pass. Ο λόγος για το «νέο Δώρο Πάσχα».

Πρόκειται για μια καταβολή έκτακτου δώρου το Πάσχα γύρω στα 300 ευρώ, μείωση ή και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Στόχος των επιτελών της Κυβέρνησης το επίδομα αυτό να αποτελέσει μια «τονωτική ένεση» για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και τους συνταξιούχους.

Εκτός από τους ευάλωτους και συνταξιούχους όμως, εκτιμάται ότι  το δώρο Πάσχα» θα λάβουν και οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού.

Τα δεδομένα για το «Νέο Δώρο Πάσχα»

  • Ποσό: 250 – 300 €
  • Τελικές αποφάσεις: Τέλη Φεβρουαρίου
  • Κριτήρια: Ετήσιο Εισόδημα 2021 – Ακίνητα 2022
  • Αφορά:
  • 1.200.000 Χαμηλοσυνταξιούχους
  • 800.000 Οικογένειες με παιδιά
  • 225.000 Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • 174.000 Άτομα με αναπηρία
  • 100.000 Μακροχρόνια άνεργοι (μη επιδοτούμενοι)
  • Άνεργοι ΟΑΕΔ: 12 έως 24 μήνες

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Mega

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Νέο Δώρο Πάσχα»: Δείτε αν το δικαιούστε και ποιο είναι το ποσό (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.