ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο καλοκαιρινό επίδομα – Οι δικαιούχοι

Στο τραπέζι έχει τεθεί η χορήγηση νέου έκτακτου επιδόματος για το καλοκαίρι με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται σύντομα.
Νέο καλοκαιρινό επίδομα – Οι δικαιούχοι

Σε νέο έκτακτο καλοκαιρινό επίδομα το οποίο θα φορά συγκεκριμένη ομάδα πολιτών οι οποίοι επιβαρύνονται σημαντικά από τις αυξήσεις των τιμών στη βενζίνη φαίνεται πως καταλήγει το οικονομικό επιτελείο και η κυβέρνηση.

Η τιμή της βενζίνης αναμένεται να εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο στις επόμενες μέρες με τους πολίτες να εκπέμπουν sos.

Η παράταση χορήγησης του fuel pass και για τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρείται σχεδόν δεδομένη με χιλιάδες πολίτες να παίρνουν ξανά τα 30 και 50 ευρώ του επιδόματος βενζίνης και για το καλοκαίρι.

Λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές, η ΝΔ συνεχίζει την χορήγηση επιδομάτων στους οικονομικά αδύναμους, οι οποίοι μέρα με την μέρα εξοντώνονται εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που η ίδια χαράσσει και εφαρμόζει.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο έκτακτο επίδομα θα δοθεί σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες όπως οι κάτοικοι των νησιών οι οποίοι έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τις ανατιμήσεις.

Κάτι τέτοιο επαναφέρει το σενάριο για το επίδομα των 200 ευρώ το οποίο δόθηκε το Πάσχα αλλά αυτό θα κριθεί από τους δημοσιονομικούς υπολογισμούς.

Καλοκαιρινό επίδομα: Οι δικαιούχοι του νέου fuel pass

Στην πρώτη φάση που δόθηκε το fuel pass μέσω του gov.gr οι δικαιούχοι ήταν:

  • κάθε φυσικό πρόσωπο
  • οι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας
  • όσοι είχαν δηλωμένο οικογενειακό εισόδημα εως 30.000 ευρώ για το 2020

Το νέο επίδομα είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσει τα οικονομικά κριτήρια ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι πολίτες κάτι που θεωρείται αναγκαίο.

H ακρίβεια είναι το κύριο θέμα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή με τα επιδόματα που έχει δώσει η κυβέρνηση ως τώρα να μοιάζουν με «ψίχουλα» σε σχέση με αυτά που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Κόλαση με 38άρια από εδώ και πέρα!

Fuel Pass: Νέο επίδομα βενζίνης μέσα στο καλοκαίρι – Ποιοι το δικαιούνται

Power Pass: Οριστικό! Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο καλοκαιρινό επίδομα – Οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.