ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο «lockdown» λόγω ενεργειακής κρίσης – Επαφές Άδωνι για λουκέτο νωρίτερα στα μαγαζιά

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας («lockdown») στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας.
Νέο «lockdown» λόγω ενεργειακής κρίσης – Επαφές Άδωνι για λουκέτο νωρίτερα στα μαγαζιά

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας («lockdown») στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας.

Η πρόταση θα συζητηθεί με τους ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι θα έχουν επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι πρώτοι που θα δει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και των πολυκαταστημάτων.

Δεν είναι γνωστό το εύρος της μείωσης του ωραρίου και αν θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις.

«Σκοπός είναι να δούμε ποια είναι να δούμε ποια είναι η αύξηση που δεν μπορεί να αποφευχθεί και ποια είναι η λογική αύξηση τηρουμένων των αυξήσεων στην ενέργεια, στα καύσιμα, στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και σε όλα τα άλλα», έχει πει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα συζητηθεί με τις επιχειρήσεις, συνυπολογίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο και στο μέτωπο των ανατιμήσεων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι σε ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την ενέργεια, αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων, ο Κώστας Σκρέκας ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε υφεσιακά μέτρα. Θέλουμε να έχουμε μείωση της σπατάλης και όχι μείωση της ανάγκης. Έχουμε πιάσει τους στόχους. Με 13% μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις πρώτες ημέρες Σεπτεμβρίου και 36% της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Βλέπουμε άλλωστε και από μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες ότι το πρόβλημα δεν είναι τα φώτα αλλά ο εξοπλισμός. Η κατανάλωση είναι και στα φώτα αλλά είναι πολύ μικρή η διαφορά», είχε δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Για να δούμε τι μας ξημερώνει…

Νέο «lockdown» λόγω ενεργειακής κρίσης; Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο «lockdown» λόγω ενεργειακής κρίσης – Επαφές Άδωνι για λουκέτο νωρίτερα στα μαγαζιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.