ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο lockdown στη Κρήτη – Αυτές οι περιοχές είναι στο κόκκινο

Μίνι lockdown αναμένεται να επιβληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης μιας και εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.
Νέο lockdown στη Κρήτη – Αυτές οι περιοχές είναι στο κόκκινο

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων του Covid-19 το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο οδηγεί την Κυβέρνηση στο να επιβάλλει μίνι lockdown στην πρωτεύουσα της Κρήτης.

Όπως αναφέρουνε οι πληροφορίες, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέχρι την Τετάρτη (11/8).

Το lockdown στο Ηράκλειο, που φαίνεται να έχει αποφασιστεί, θα είναι παρόμοιο με αυτό που ισχύει στα Χανιά. Ήτοι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημερώματα ως στις 06.00 το πρωί.
  • Απαγόρευση στην εστίαση της μουσικής καθ’ ολο το 24ωρο.

Σημειώνεται πως στην καταγραφή της Δευτέρας το Ηράκλειο κατέγραψε 214 νέα κρούσματα.

Τζανάκης για Κρήτη: «Αν συνεχίσουμε έτσι θα ζήσουμε εικόνες… Μπέργκαμο»

Παράλληλα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Κρήτη, προειδοποιώντας ότι οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει και πως θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο.

«Στην Κρήτη, σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, είναι καλυμμένο το 90% των κλινών που μπορούμε να αναπτύξουμε για κλίνες Covid-19 στο νησί. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Κρήτη θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο, δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους διασωληνωμένους. Στο ΠΑΓΝΗ μπορούμε να αναπτύξουμε 80-90 κλίνες. Έχουμε τρία επίπεδα και αυτήν την στιγμή έχουμε αναπτύξει τρίτη κλινική Covid-19, που δεν είχαμε ανοίξει σε προηγούμενα κύματα», σημείωσε, αναφερόμενος στη δραματική κατάσταση στο νησί.

«Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ίος και Νάξος είναι οι πέντε περιοχές με το μεγαλύτερο ιικό φορτίο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, βάσει του πληθυσμού τους και της μεταδοτικότητας του ιού, καθώς υπάρχει καταστρατήγηση των μέτρων προστασίας και πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον Ant1, ενώ αναφέρθηκε και στους ιερείς, οι οποίοι όπως είπε «δεν συμβάλλουν στο να παροτρύνουν τους πιστούς να εμβολιαστούν, μη υπακούοντας στα κελεύσματα της Ιεράς Συνόδου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο lockdown στη Κρήτη – Αυτές οι περιοχές είναι στο κόκκινο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.