ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος Κόσμος: Δεκάδες μολότοφ και βεγγαλικά μετά το «Χριστός Ανέστη» (vid)

Την... παράδοση που καταγράφεται σε κάθε Ανάσταση τήρησαν κι εφέτος ορισμένοι νεαροί από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
Νέος Κόσμος: Δεκάδες μολότοφ και βεγγαλικά μετά το «Χριστός Ανέστη» (vid)

Νέος Κόσμος: Την… παράδοση που καταγράφεται σε κάθε Ανάσταση τήρησαν κι εφέτος ορισμένοι νεαροί από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ανάσταση: Ο Νέος Κόσμος δονήθηκε από τις δεκάδες μολότοφ και τα βεγγαλικά που πέταξαν νεαροί μόλις άκουσαν το «Χριστός Ανέστη».

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Ιερό Ναό Ανάληψης Κυρίου, ενώ δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να το παρακολουθήσουν και να το βιντεοσκοπήσουν.

Η έκφραση «Χριστός Ανέστη!» (Ο Χριστός αναστήθηκε!) αποτελεί τον περισσότερο διαδεδομένο χαιρετισμό μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Λέγεται από το Πάσχα, δηλαδή την εορτή της Ανάστασης του Χριστού, και για σαράντα ημέρες, δηλαδή μέχρι την απόδοση του Πάσχα, την Τετάρτη της παραμονής του εορτασμού της εορτής της Αναλήψεως.

Η έκφραση αυτή που προέρχεται από ευαγγελική ρήση, αποτελεί και την αρχή του γνωστότερου αναστάσιμου τροπαρίου που λέγεται κατά την ίδια περίοδο:

«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,

θανάτω θάνατον πατήσας

και τοις εν τοις μνήμασιν,

ζωήν χαρισάμενος.

Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,

προσκυνήσομεν Άγιον, Κύριον,

Ιησούν τον μόνον αναμάρτητον.

Τον Σταυρόν Σου Χριστέ προσκυνούμεν

και την Αγίαν σου Ανάστασην

υμνούμεν και δοξάζωμεν»

Δείτε αυτόν τον παράδοξο τρόπο που επιλέγουν να γιορτάσουν την Ανάσταση ορισμένοι νεαροί:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέος Κόσμος: Δεκάδες μολότοφ και βεγγαλικά μετά το «Χριστός Ανέστη» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.