ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες διατάξεις για τρομοκράτες και «μπαχαλάκηδες» (vid)

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες διατάξεις για τρομοκράτες, μπαχαλάκιδες, αλλά και όσους λαδώνουν, περιλαμβάνουν οι αλλαγές της κυβέρνησης.
Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες διατάξεις για τρομοκράτες και «μπαχαλάκηδες» (vid)

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες διατάξεις για τρομοκράτες, μπαχαλάκιδες, αλλά και για όσους λαδώνουν, περιλαμβάνουν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο νέο Ποινικό Κώδικα. Οι διαδικασίες μπήκαν στην τελική ευθεία και θα ολοκληρωθούν ως τα τέλη του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Πέτρος Τατσόπουλος: Έτσι τον έσωσε ο Γιάννης Λύρας! (vids)

Η βούληση του Υπουργού δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είναι οι διατάξεις αυτές να έχουν ψηφιστεί ως τις 30 Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων, σε κακούργημα μετατρέπονται και πάλι η χρήση μολότοφ, η ενεργητική δωροδοκία και η διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι αυστηροποίηση των ποινών γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κυβέρνησης να ρυθμίσει την «πολεμική» κατάσταση που επικρατεί σε  ορισμένες περιοχές της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων όπως πχ τα Εξάρχεια.

Οι τροποποιήσεις αυτές αφορούν φυσικά τους κρατούμενους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Συγκεκριμένα, οι πολυισοβίτες θα αποκτούν δικαίωμα αποφυλάκισης μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, από τα 16 που είναι το όριο μέχρι σήμερα. Επίσης αυστηροποιούνται οι διατάξεις για τη χορήγηση άδειας σε καταδικασμένο τρομοκράτη.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Δείτε παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook για να μαθαίνετε με υπευθυνότητα και άποψη ό,τι συμβαίνει στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Η ομάδα του Sportime είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Στείλτε στο Inbox για όποια απορία έχετε και θα λάβετε άμεση απάντηση. Ένα Like και… μένεις ενημερωμένος όλο το 24ωρο σχετικά με όσα γίνονται!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες διατάξεις για τρομοκράτες και «μπαχαλάκηδες» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
spradmin

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.