ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νευρικός ο Ερντογάν, δεν ανησυχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης! (vids)

Η επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, που αποφάσισε η διάσκεψη στο Βερολίνο, φαίνεται να έφερε εκνευρισμό στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
Νευρικός ο Ερντογάν, δεν ανησυχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης! (vids)

Η επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, που αποφάσισε η διάσκεψη στο Βερολίνο, φαίνεται να έφερε εκνευρισμό στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ο εκνευρισμός του προέδρου της Τουρκίας ήταν έκδηλος, καθώς η πρόβλεψη για επιβολή εμπάργκο όπλων πλήττει κυρίως τα δικά του σχέδια στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό προκύπτει από τις προκλητικές του δηλώσεις το πρώτο 24ωρο μετά την διάσκεψη στο Βερολίνο, όπου όχι μόνο επανέλαβε την τουρκική ρητορική περί… απουσίας υφαλοκρηπίδας γύρω από την Κρήτη,  αλλά επέλεξε να μπλέξει και την Ιταλία υποστηρίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας, ώστε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση»!

Την ίδια ώρα η Ελλάδα παρακολουθεί με ψυχραιμία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για ρητορικό κρεσέντο Ερντογάν.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η βασική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης για τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι συζητάει με την Ιταλία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, καθώς και για τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου.
Όπως δήλωσε: «Ο Ερντογάν τον τελευταίο καιρό δείχνει ιδιαίτερη νευρικότητα που δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους» και πρόσθεσε: «Η Ε.Ε ζητά να επιταχυνθούν οι κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας».
Για το θέμα της Λιβύης και τη στάση της Ελλάδας μετά τη διάσκεψη στο Βερολίνο ανέφερε: «Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για να συμμετάσχουμε στη στρατιωτική επιτήρηση της εκεχειρίας στη Λιβύη» και συμπλήρωσε: «Όταν αποφασιστεί επισήμως η εκεχειρία στη Λιβύη τότε θα δούμε πως θα συμμετάσχουμε στην επιτήρηση της».


 

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νευρικός ο Ερντογάν, δεν ανησυχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.