ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκαια: Νεκρή η νοσοκόμα που πήδηξε από το μπαλκόνι

Τραγωδία στη Νίκαια! Νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και στη συνέχεια να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα.
Νίκαια: Νεκρή η νοσοκόμα που πήδηξε από το μπαλκόνι

Τραγωδία στη Νίκαια! Νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και στη συνέχεια να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα.

Μία ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου (29/06) στη Νίκαια και πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Νοσοκόμα βρισκόταν ως αποκλειστική δίπλα σε νοσηλευόμενο σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής κλινικής στον πρώτο όροφο.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου από την Αστυνομία, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης.

Αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε με «βαρύ» πρόστιμο, καθώς δεν διέθετε τα έγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο.

Έτσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ενέργεια που άφησε έκπληκτους ασθενείς και γιατρούς.

Πήδηξε από το παράθυρο του νοσοκομείου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απλό τραυματισμό με κατάγματα.

Ωστόσο, τελικά κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε καταγωγή από την Αρμενία και να ήταν ηλικίας  50 ετών.

Το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων αποτελεί μια χρόνια πληγή για τα νοσοκομεία.

Λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η επιλογή αποκλειστικής νοσοκόμας από τους συνοδούς των ασθενών είναι μονόδρομος εάν δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται απο ειδικό κατάλογο που διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου και οι οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και αν ειναι αλλοδαπές με άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Ωστόσο, συχνά η επιλογή γινεται εκτός του καταλόγου για λόγους κυρίως κόστους.

Αυτό διότι οι παράνομες αποκλειστικές αμείβονται με πολυ λιγότερα χρήματα από ό,τι οι νόμιμες.

Αυτή η παράμετρος επηρεάζει σημαντικα τους αςθενεις και τους οικείους τους, ιδίως αν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τις παράνομες αποκλειστικές οι διοικήσεις δίνουν εντολές για ελέγχους στους θαλάμους. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου η 50χρονη γυναίκα που φέρεται να είναι από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να διαφύγει απο τους άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης, με το δραματικό για εκείνη αποτέλεσμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκαια: Νεκρή η νοσοκόμα που πήδηξε από το μπαλκόνι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.