ΚΟΙΝΩΝΙΑ

NIKH: Συγκλονιστική στιγμή – Μνημόσυνο των 57 θυμάτων των Τεμπών στη Βουλή, γιατί οι νεκροί είναι πρόσωπα και όχι «αριθμοί»

Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός, διάβασε ένα προς ένα τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη, μαζί με τις ηλικίες τους
NIKH: Συγκλονιστική στιγμή – Μνημόσυνο των 57 θυμάτων των Τεμπών στη Βουλή, γιατί οι νεκροί είναι πρόσωπα και όχι «αριθμοί»

Έγκλημα στα Τέμπη: Μια συγκλονιστική στιγμή για το κοινοβουλευτικό γίγνεσθαι, έλαβε χώρα κατά την ομιλία του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Νικόλαου Βρεττού, στην ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με θέμα: «Τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Ήταν ένα μνημόσυνο για τις 57 ψυχές που έφυγαν στα Τέμπη, μια τιμητική αναφορά στα θύματα που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Σε ένδειξη σεβασμού γι’ αυτούς τους ανθρώπους που είναι παιδιά και αδέρφια όλων των Ελλήνων, ο κ. Βρεττός από το βήμα της Βουλής διάβασε ένα – ένα τα ονόματά τους, μαζί με τις ηλικίες τους.

Διότι το κάθε ένα από αυτά τα ονόματα, αντιστοιχεί σε ένα σπιτικό που είδε τον χρόνο να «παγώνει» στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Διότι οι νεκροί δεν είναι ψυχρά νούμερα και στατιστικές, αλλά προσωπικότητες που άφησαν πίσω τους αναντικατάστατο κενό στους αγαπημένους τους. Διότι κάθε όνομα αντιστοιχεί σε μια οικογένεια που βυθίστηκε στο πένθος και απαιτεί δικαίωση. Διότι η μνήμη των νεκρών δεν πρέπει να χάνεται κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, κομματικούς διαξιφισμούς και επικοινωνιακές κορώνες.

Διότι αυτά τα ονόματα συνθέτουν ένα εθνικό δράμα που μένει ανεξίτηλο στη μνήμη του λαού, και δεν σβήνεται από εκλογικά αποτελέσματα που η κυβέρνηση μεταχειρίζεται ως «συγχωροχάρτια» για το έγκλημα στα Τέμπη.

Από τα 57 θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί ως σήμερα, οι 22 είναι νέοι και έφηβοι κάτω των 25 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 34 έτη.

«Για εμάς στη ΝΙΚΗ κάθε ανθρώπινη ζωή αποτελεί μοναδικό πρόσωπο και όχι απώλεια ενός ακόμη συνανθρώπου μας που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», είπε ο Νίκος Βρεττός μετά την απαρίθμηση των ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται απόντες από τη ζωή, επειδή το διεφθαρμένο κράτος απουσίαζε για χρόνια από την υποχρέωση να διαφυλάττει την ασφάλεια των πολιτών.

Κανένα κανάλι και κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν πρόβαλε αυτή τη συγκινητική στιγμή που ο κάθε νεκρός «δανείστηκε» το στόμα του βουλευτή και φώναξε «παρών» στον αγώνα για δικαίωση, μέσα στο άνδρο αναλγησίας που δυστυχώς έχει μετατραπεί εν πολλοίς η ελληνική Βουλή. Φαίνεται ότι για το μιντιακό σύστημα τα πολιτικά «ξεκατινιάσματα» γύρω από τα 57 φέρετρα, έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ίδιους τους μάρτυρες που βρίσκονται σε αυτά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «NIKH: Συγκλονιστική στιγμή – Μνημόσυνο των 57 θυμάτων των Τεμπών στη Βουλή, γιατί οι νεκροί είναι πρόσωπα και όχι «αριθμοί»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.