ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικήτας Κακλαμάνης για Άρειο Πάγο και πλειστηριασμούς: «Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την ταχύτητα έκδοσης της απόφασης - «Στην ουσία έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση 58 δισ.» χάριν των funds
Νικήτας Κακλαμάνης για Άρειο Πάγο και πλειστηριασμούς: «Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει αποδείξει με την έως τώρα πολιτική πορεία του πως δεν διστάζει να διαχωρίζει την θέση του από την κύρια «γραμμή» του κόμματος του, όποτε κρίνει πως πρέπει να παρέμβει για ένα σημαντικό θέμα που αφορά άμεσα την δημοκρατία ή τα συμφέροντα του λαού.

Το είχε κάνει για το ζήτημα των υποκλοπών, όταν εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του στην αδιανόητη τροπολογία κατά την οποία απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να ενημερώνεται για ποιο λόγο παρακολουθείται από την ΕΥΠ, ενώ είχε ζητήσει και την κατάργηση της.

Ο πολύπειρος βουλευτής προχώρησε σε μια ηχηρή παρέμβαση και τώρα, που έχει προκύψει το θέμα της αδιανόητης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που ουσιαστικά έδωσε το πράσινο φως στα funds για να λεηλατήσουν τα σπίτια των «κόκκινων» δανειοληπτών, ακόμα και αν πρόκειται για πρώτη κατοικία.

Ο κ. Κακλαμάνης τάχθηκε ανοιχτά κατά της συγκεκριμένης απόφασης, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Επιπλέον σχολίασε με νόημα πώς του έκανε μεγάλη εντύπωση η πρωτοφανής ταχύτητα με την οποία έβγαλε την απόφαση ο Άρειος Πάγος.

«Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι αλά καρτ τις αποφάσεις της, αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Όχι λόγω της ταχύτητας που το έβγαλε, που είναι πρωτοφανές για Άρειο Πάγο (σ.σ.: γέλια) – αν έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση – αφήστε το αυτό, αλλά η απόφαση μου είπαν ότι έχει βασιστεί, προσέξτε, αφενός στον νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι αυτές οι συναλλαγές φορολογούνται, τον οποίο πάντρεψαν με τον νόμο του 2003, όπου οι ενδοτραπεζικές συναλλαγές είναι αφορολόγητες», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή «Casus Belli», στον τηλεοπτικό σταθμό Αttica TV.

«Στην ουσία, λοιπόν, έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση, η οποία όταν βγει θα τη διαβάσουμε όλοι, αλλά για να το λέει ο κ. Τζαβάρας ξέρει, 58 δισ. Άποψή μου είναι ότι αυτά πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη», πρόσθεσε.

Θα έλεγε κανείς πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο σαφείς οι αιχμές του κ. Κακλαμάνη για την απόφαση του Αρείου Πάγου να ρίξει στα νύχια των funds, 700.000 δανειολήπτες. Και επιπλέον, η στοχευμένη αναφορά του στην «ηγεσία της Δικαιοσύνης», βάζει στο κάδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος ήταν και εκείνος που με γνωμοδότηση του επιχείρησε να επιβάλλει συσκότιση στο ζήτημα των υποκλοπών, μην αναγνωρίζοντας στην ΑΔΑΕ την αρμοδιότητα να διαχειρίζεται αιτήματα σχετικά με παρακολουθήσεις πολιτών.

Επιπλέον, έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ημέρες η αποκάλυψη της ιστοσελίδας iEidiseis, πως ο γιος του κ. Ντογιάκου, Ευάγγελος Ντογιάκος, ως δικηγόρος εκπροσωπεί ένα από τα fund και υπογράφει κατασχετήρια που στέλνονται σε «κόκκινους» δανειολήπτες.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης με την τοποθέτηση του δίνει να εννοηθεί πως – σαφώς – κρύβεται εξυπηρέτηση συμφερόντων πίσω από την ταχύτατη και προδήλως αντιλαϊκή απόφαση του Αρείου Πάγου, που όχι μόνο δίνει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια βορά για τα funds, άλλα αυτό το μεγάλο «φαγοπότι» στο βιός του λαού, θα γίνει και… αφορολόγητα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικήτας Κακλαμάνης για Άρειο Πάγο και πλειστηριασμούς: «Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.