ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικόλας Άσιμος: Ο ασυμβίβαστος των Εξαρχείων (vid)

Ένας αντισυμβατικός καλλιτέχνης γεννήθηκε σαν σήμερα
Νικόλας Άσιμος: Ο ασυμβίβαστος των Εξαρχείων (vid)

Σαν σήμερα στις 20 Αυγούστου του 1949 γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Νικόλαος Ασημόπουλος, ο άνθρωπος που αργότερα έγινε γνωστός ως Νικόλας Άσιμος.

Ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής κυρίως του ελληνικού ροκ που αποφάσισε να ζήσει με τον πλέον αντισυμβατικό τρόπο, που ήταν κύριος του εαυτού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοκτόνησε φρουρός στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ο Άσιμος ήταν αρχικά αριστερός, απέκτησε όμως αναρχική συνείδηση λίγο αργότερα και στη συνέχεια ξεπέρασε και τον αναρχισμό, καθώς δεν επιθυμούσε να του «κολλούν ταμπέλες».

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που δεν φοβήθηκε ποτέ να εκφράσει τις φοβίες του, δεν ήθελε να βάλει ταμπέλα στον εαυτό του, δεν συμβιβάστηκε με ότι δεν του άρεσε, δεν πούλησε ποτέ σταριλίκι.

Αιρετικός, ιδιοφυής, ακούραστος, ασυμβίβαστος. Δεν υπηρέτησε ποτέ ότι δεν πίστευε, δεν θέλησε να γίνει μέλος δισκογραφικών εταιριών, δεν πούλησε ποτέ την τέχνη του την οποία υπηρέτησε με θέρμη μέχρι τα 38 του χρόνια, όταν και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, αφού τον βρήκαν κρεμασμένο σε ένα σωλήνα ύδρευσης στα Εξάρχεια.

Ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας «καθρεφτιζόταν» και στον τρόπο που «δούλευε» τα καλλιτεχνικά του. Ο Νικόλας Άσιμος δεν ήθελε να «μπλέξει» με δισκογραφικές εταιρείες και ανθρώπους «του χώρου», θεωρώντας πως θα εκμεταλλεύονταν τις συνθέσεις του. Το 1975 κυκλοφόρησε τα πρώτα του τραγούδια σ’ ένα δισκάκι 45 στροφών (Ρωμιός- Μηχανισμός, ενώ ξεκίνησε την έκδοση των «παράνομων κασετών» του, όπως τις χαρακτήριζε ο ίδιος, τις οποίες ηχογραφούσε σε σπίτια ή άλλους κατάλληλους και μη τόπους χώρους.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικόλας Άσιμος: Ο ασυμβίβαστος των Εξαρχείων (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.