ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νίκος Μπουρλάκης για τον Σωκράτη Γκιόλια

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπουρλάκης θυμάται το ανήσυχο πνεύμα του Σωκράτη Γκιόλια και το πώς ξεκίνησε η συνεργασία του με το Goal News.
Ο Νίκος Μπουρλάκης για τον Σωκράτη Γκιόλια

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπουρλάκης θυμάται το ανήσυχο πνεύμα του Σωκράτη Γκιόλια και το πώς ξεκίνησε η συνεργασία του με το Goal News.

Τον Σωκράτη τον γνώρισα μέσα στον ραδιοφωνικό σταθμό, Alpha Sports όπου εργαζόμασταν παρέα. Θα προχωρήσω και σε μια αποκάλυψη. Ηταν αρχές του νέου αιώνα, όταν ο τότε διευθυντής της ιστορικής Αθλητικής Ηχούς, Χάρης Ξύδης, μου ζήτησε να τον φέρω σε επαφή με εκείνο το… ανήσυχο πνεύμα. Κρατάω αυτόν τον χαρακτηρισμό για τη συνέχεια.

Το deal έγινε. Αργότερα ο Σωκράτης ακολούθησε τον Χάρη και στο Goal News (άλλη μεγάλη εφημερίδα) όπου πάλι ήμασταν παρέα. Οπως και στο Sportime (εγώ παρέμενα στο Goal). Αυτά τα αναφέρω, έτσι, ιστορικά ως… μεσάζων μιας συμφωνίας. Που προσωπικά με είχε ενθουσιάσει… Γιατί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωκράτης Γκιόλιας: 1973-2010…

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ασκούσε δημοσιογραφία. Με την απόλυτη και αντιπροσωπευτική έννοια. Με ρεπορτάζ, έρευνα, τεκμηρίωση και άποψη, αιχμηρή και ενδιαφέρουσα. Που δεν σκέφτηκε ποτέ να χαϊδέψει αυτιά, αλλά να κάνει ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφία είναι ΠΑΝΤΑ πάνω από τα πρόσωπα. Οχι όπως σήμερα, που τα πρόσωπα είναι πάνω από την δημοσιογραφία.

Δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί για τα ιδανικά του. Για το ρεπορτάζ. Για την αξία της αλήθειας και της έρευνας. Η αποκάλυψη ήταν κάτι… δεδομένο, στην καθημερινότητά του. Κι έχει μείνει στην ιστορία ως ο απόλυτος ρεπόρτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανάρτηση του Κώστα Κεντέρη

Η δολοφονία του ήταν ένα σοκ. Περισσότερο για την οικογένειά του, βέβαια, αλλά και για εμάς. Εννέα χρόνια μετά απ’ εκείνη την αποφράδα ημέρα (19/7/2010) οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του. Οχι για την υστεροφημία του. Για εκείνα που εξέφραζε. Η υστεροφημία του έχει εξασφαλιστεί.

Ακόμα κι εκεί ψηλά όπου βρίσκεται, ο Σωκράτης θα παραμένει… ανήσυχο πνεύμα. Είμαι βέβαιος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Νίκος Μπουρλάκης για τον Σωκράτη Γκιόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.