ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Οικονομόπουλος: Δείτε το συγκλονιστικό θαύμα on-camera με τα δάκρυα της Παναγίας Παρηγορήτριας, από το ντοκιμαντέρ «Faith»

Μέσω του ντοκιμαντέρ που αφορά τη ζωή του, ο Νίκος Οικονομόπουλος δείχνει στον κόσμο το εκπληκτικό θαύμα της Παναγίας Παρηγορήτριας στον Βύρωνα.
Νίκος Οικονομόπουλος: Δείτε το συγκλονιστικό θαύμα on-camera με τα δάκρυα της Παναγίας Παρηγορήτριας, από το ντοκιμαντέρ «Faith»

Δεν είναι λίγες φορές που ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει προβεί σε ομολογία πίστεως μιλώντας με παρρησία για τον Θεό και την Ορθοδοξία, πηγαίνοντας κόντρα στα «δικαιωματιστικά» ταμπού που διαμορφώνουν ένα κλίμα κοινωνικού ρατσισμού προς όποιον δηλώνει ανοιχτά την πίστη του στον Χριστό.

Αυτή η πτυχή του λαϊκού τραγουδιστή φανερώνεται με ακόμα πιο ομολογιακό τρόπο στο νέο ντοκιμαντέρ του ANT1+ με τίτλο «Faith». Πρόκειται για ένα βιογραφικό αφιέρωμα που δεν μένει μόνο στην επαγγελματική πλευρά του αγαπημένου ερμηνευτή, άλλα «φωτίζει» πτυχές της προσωπικής του ζωής, των ιδανικών του άλλα και της πίστης του στον Θεό από την οποία αντλεί τη δύναμη για να πορεύεται στη ζωή του.

Στα πλαίσια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Faith», ο γνωστός τραγουδιστής έζησε ένα συγκλονιστικό και αδιαμφισβήτητο θαύμα της Παναγίας που εκτυλίχθηκε on camera, το οποίο προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης (12/1) στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», μαζί με τα σχόλια του τραγουδιστή για αυτήν την υπερκόσμια εμπειρία που βίωσε.

Το αποστομωτικό θαύμα που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, αφορά την ιερή εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Βύρωνα, η οποία εδώ και παραπάνω από δύο έτη αναβλύζει δάκρυα από την αγιογραφημένη μορφή της Θεοτόκου, ως ένα ακατάπαυστο υπερκόσμιο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ένα πραγματικά εκπληκτικό γεγονός που έχει απασχολήσει συχνά την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει μεγάλη αμηχανία στους κατ’ επάγγελμα αμφισβητίες της Ορθόδοξης Πίστης.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής βρισκόταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια συνέντευξη με τον εφημέριο του Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο, αφού πρώτα θα τελούταν η καθιερωμένη Παράκληση της Παναγίας. Την ώρα που ο π. Χριστόδουλος τελούσε την Παράκληση, η εικόνα της Παρηγορήτριας ξεκίνησε να αναβλύζει δάκρυα μύρου, τα οποία μάλιστα ήταν τόσο πολλά που ξεκίνησαν να στάζουν στο προσκυνητάρι και να το καταβρέχουν!

Ο γνωστός τραγουδιστής αντιμετώπισε το υπερθαύμαστο γεγονός που συνέβαινε μπροστά στα μάτια των συνεργατών του με δέος, άλλα και με την ψύχραιμη βεβαιότητα πως επρόκειτο για άλλη μια θαυματουργή εκδήλωση της Παναγίας, από τις πολλές που έχει γίνει μάρτυρας και ο ίδιος. Να σημειωθεί πως ο Νίκος Οικονομόπουλος τρέφει μεγάλη ευλάβεια για την Θεοτόκο και τη συγκεκριμένη θαυματουργή εικόνα, και μάλιστα είχε αναλάβει να την σηκώσει στον ώμο του κατά την λιτανεία που τελέστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα μυρωμένα δάκρυα της  Υπεραγίας Θεοτόκου για ακόμη μια φορά έστειλαν το συνταρακτικό μήνυμα τους, και το συνεργείο του Νίκου Οικονομόπουλου το κατέγραψαν για να γίνει ο κόσμος κοινωνός ενός μεγάλου και διαρκούς θαύματος που αποδεικνύει το πόσο αληθινή και πόσο ζωντανή είναι η Ορθοδοξία.

«Το είδαν όλοι – Θέλω να το δει κι ο κόσμος με τα δικά του μάτια»

«Αυτό που συνέβη εδώ στην εκκλησία είναι κάτι το οποίο το έχω ζήσει κι εγώ ο ίδιος», εξομολογείται μπροστά στον πατέρα Χριστόδουλο ο τραγουδιστής.

«Ένας λόγος που σας πήγα εκεί και μιλάμε και γι’ αυτό το θέμα είναι ότι θέλω να το δει κι ο κόσμος με τα δικά του μάτια. Να βοηθήσω την πίστη των ανθρώπων που ίσως την έχουν χάσει. Αν το πεις στον οποιονδήποτε, μπορεί να σου πει ότι “εντάξει, δεν έχει λογική”, όμως στα πνευματικά πράγματα δεν υπάρχει λογική. Ο Θεός δεν ερμηνεύεται» ακούγεται να λέει ο Νίκος Οικονομόπουλος σε μετέπειτα δηλώσεις του.

«Το είδαν όλοι, δεν είναι κάτι που βγάζω από το μυαλό μου. Και ήμασταν μόνο πέντε άνθρωποι εκείνη τη στιγμή γιατί είχα ζητήσει από τον πατέρα Χριστόδουλο να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη για να υπάρχει ησυχία. Έκανε το θαύμα της», πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

Πράγματι πρόκειται για ένα καταπληκτικό φαινόμενο που πέρα από τον Νίκο Οικονομόπουλο και το συνεργείο του, το έχουν διαπιστώσει και χιλιάδες κόσμου που τα τελευταία χρόνια σπεύδουν να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας και να «ακουμπήσουν» όλα τα ψυχικά βάρη τους, τις έγνοιες τους και τις προσευχές τους.

Άνθρωποι διαπιστώνουν καθημερινά και ιδίοις όμμασι τα ακατάπαυστα δάκρυα της Παναγίας που καλούν σε μετάνοια και πνευματική εγρήγορση τον κόσμο. Είναι ένα θαύμα που –όπως όλα τα θαύματα της Ορθοδοξίας – δεν υπακούει στους νόμους της φύσης και της ανθρώπινης λογικής, άλλα στις βουλές του Θεού, στο υπέρλογο που δεν είναι άλογο, αφού βρίσκει το απόλυτο νόημα του στην προσωπική αποκάλυψη μέσω της πίστης.

Δείτε το βίντεο με το εκπληκτικό θαύμα που κατέγραψε η κάμερα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Οικονομόπουλος: Δείτε το συγκλονιστικό θαύμα on-camera με τα δάκρυα της Παναγίας Παρηγορήτριας, από το ντοκιμαντέρ «Faith»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.