ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Οικονομόπουλος: Ρίχνουν λάσπη σε έναν άνθρωπο που δοκιμάζεται – Πήραν πάλι μπρος οι «μηχανές» διαδικτυακού λιντσαρίσματος

Πήραν και πάλι μπρος οι ανήθικες μηχανές διαδικτυακού λιντσαρίσματος, προπαγάνδας και τρομοκρατίας με την είδηση της νόσησης του Νίκου Οικονομόπουλου.
Νίκος Οικονομόπουλος: Ρίχνουν λάσπη σε έναν άνθρωπο που δοκιμάζεται – Πήραν πάλι μπρος οι «μηχανές» διαδικτυακού λιντσαρίσματος

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο δημοφιλής τραγουδιστής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορονοϊό και αμέσως βρήκαν ευκαιρία τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας να ξεσκονίσουν τους μεγάλους και βαρύγδουπους τίτλους, χωρίς να σέβονται τίποτα.

Ούτε την υγεία του τραγουδιστή, ούτε την περιπέτεια που περνάει, ούτε την προσωπικότητα, ούτε τα προσωπικά του δεδομένα. Όλα «κιμάς» στην υπηρεσία των εντυπώσεων.

«Ο ανεμβολίαστος Νίκος Οικονομόπουλος»…, «Δεν έχει εμβολιαστεί»… και άλλοι τίτλοι ντροπή για τις πανανθρώπινες αξίες και την προστασία μιας προσωπικότητας, αφού στοχοποιούν έναν άνθρωπο και πατούν πάνω στη δύσκολη ώρα του, μόνο και μόνο για να ενισχύσουν (έτσι νομίζουν τουλάχιστον) το αφήγημα που πουλάνε.

Επίσης υποτιμούν τόσο πολύ την νοημοσύνη μας με το να τονίζουν συνεχώς την ηλικία του τραγουδιστή (ο 37χρονος ερμηνευτής κλπ, μόνο… λαμπάκια που αναβοσβήνουν δεν χρησιμοποιούν στην ηλικία), λες και ισχυρίστηκε κανείς πως οι 37χρονοι έχουν ανοσία στον κορονοϊό ή λες και είναι πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, που ένας 37χρονος καταλήγει στο νοσοκομείο λόγω κάποιας μεταδοτικής ασθένειας…

Βέβαια το απόγειο της «δημοσιογραφικής» αλητείας είναι πως για να προκαλέσουν εντυπώσεις, επιστράτευσαν μέχρι και συνέντευξη που είχε δώσει ο τραγουδιστής, όπου είχε αναφέρει πως θα κοινωνούσε ακόμα και αν πριν από εκείνον, είχε κοινωνήσει ένας άνθρωπος με λέπρα ή οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια.

Καταρχάς τι σχέση έχει η Θεία Κοινωνία με τη νόσηση του τραγουδιστή; Μιλάμε για γελοιότητες.  Έχουν καταντήσει εντελώς γραφικοί σε μερικά μέσα ενημέρωσης. Μήπως έχουν… εσωτερική πληροφόρηση ότι έτσι εισήλθε ο ιός στον ερμηνευτή; Για ποιον λόγο ανασύρουν μια συνέντευξη που είχε γίνει πριν από μήνες; Και μόνο που χρησιμοποιούν το Ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας για να δημιουργήσουν συνειρμούς, δείχνει το ποιόν τους.

Και δεν σέβονται με τη στάση τους ούτε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που θεωρούν τη Θεία Κοινωνία ως το πολυτιμότερο πνευματικό και σωματικό δώρο, ούτε και φυσικά την περιπέτεια υγείας που περνά ο τραγουδιστής, αφού αντί να τον στηρίζουν, αντιθέτως τον χλευάζουν.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε κάνει μια μαρτυρία πίστης που σπανίζει στον επαγγελματικό χώρο του, και δεν είπε τίποτα παραπάνω από ό, τι θα έλεγε κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός. Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού και δεν δύναται να μεταφέρει καμία ασθένεια. Και όταν λέμε καμία εννοούμε καμία.

Το να χρησιμοποιούν μια ειλικρινή μαρτυρία πίστης περιπαικτικά, ενώ ο άνθρωπος δοκιμάζεται στο νοσοκομείο, τους κατατάσσει σε επίπεδο αρθρογραφίας και δημοσιογραφίας υπονόμου.

Και επιπλέον, αν πιστεύουν πως οι χριστιανοί δεν… είναι άνθρωποι, επειδή πιστεύουν στις υπερφυσικές ενέργειες του Θεού που λατρεύουν, θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους κατατάξουμε σε δυνάμεις προπαγάνδας ανάλογες με εκείνες του Σταλινισμού ή του Ναζισμού. Τέτοιες νοοτροπίες είναι που έφεραν αυτά τα βδελυρά είδη φασισμού.

Το μόνο χειρότερο από τη κατευθυνόμενη προπαγάνδα, είναι μια κακοστημένη κατευθυνόμενη προπαγάνδα. Βγάζει μάτι κάθε πρόταση, κάθε επιχείρημα, κάθε αναφορά, για ποιον ακριβώς λόγο χρησιμοποιείται. Το καταλαβαίνει πλέον μέχρι και ένας αδαής και τέτοια δημοσιεύματα περισσότερο οργή προκαλούν, παρά εξυπηρετούν τους κακόβουλους σκοπούς που θέλουν να φέρουν εις πέρας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Οικονομόπουλος: Ρίχνουν λάσπη σε έναν άνθρωπο που δοκιμάζεται – Πήραν πάλι μπρος οι «μηχανές» διαδικτυακού λιντσαρίσματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.