ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Καπραβέλος: Αδιανόητες δηλώσεις – «Άμυαλοι και χωρίς παιδεία όσοι δεν εμβολιάζονται»!

Ο Νίκος Καπραβέλος χαρακτήρισε... άμυαλους και χωρίς παιδεία, τους μη εμβολιασμένους πολίτες, ενώ υποστήριξε πως δεν αποτελεί δικαίωμα του καθενός, το τι θα κάνει στο σώμα του!
Νίκος Καπραβέλος: Αδιανόητες δηλώσεις – «Άμυαλοι και χωρίς παιδεία όσοι δεν εμβολιάζονται»!

Νίκος Καπραβέλος: Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις από ειδικούς των καναλιών προς τους ανεμβολίαστους πολίτες, που γίνονται με υπεροπτικό ύφος και ανήκουστους χαρακτηρισμούς. Η απαραίτητη επιστημονική πειθώ πηγαίνει περίπατο και τη θέση της παίρνει μια επιχειρηματολογία που θεωρείται αδιανόητο να ακούγεται σε δημοκρατική χώρα.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γ. Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, ακολουθώντας τα…  «επιστημονικά» χνάρια του καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε… αμόρφωτους και χωρίς μυαλό (!), όσους πολίτες δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν!

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «οι μελέτες λένε ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του. Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και είναι ζήτημα παιδείας, μυαλού και κρίσης αν δεν το χρησιμοποιήσουμε».

Ακόμα, υποστήριξε πως είναι «ηθική υποχρέωση» το να εμβολιαστεί κανείς, προσθέτοντας πως «η ηθική υποχρέωση δεν είναι δύσκολο να μετατραπεί σε… υποχρεωτικότητα».

Πραγματικά μένει άναυδος κανείς με την επίδειξη… ελιτισμού από έναν επιστήμονα του 21ου αιώνα, που μιλά δημόσια σε κανάλι και δεν έχει ενδοιασμούς να διαχωρίσει τους πολίτες σε… μορφωμένους και αμόρφωτους, μυαλωμένους και άμυαλους, ηθικούς και… ανήθικους, ανάλογα με το αν έχουν χρησιμοποιήσει ένα φαρμακευτικό προϊόν ή όχι!

Το κερασάκι στην τούρτα στις ανεκδιήγητες δηλώσεις του κ. Καπραβέλου είναι πως μάθαμε από αυτές πως το σώμα μας… δεν μας ανήκει! Καθώς, όπως είπε: «δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους».

Ποια ατομικά δικαιώματα; Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Ποια αυτοδιάθεση του σώματος; Ποιο Σύνταγμα; Ποια Δημοκρατία; Έγιναν σκόνη όλα μέσα σε μια δήλωση! Δεν μας ανήκει το σώμα μας, το μάθαμε και αυτό, το ακούσαμε και αυτό.

Και σε ποιον ανήκει το σώμα του καθενός, σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες δηλώσεις; Στον… πρωθυπουργό; Στην επιστήμη; Στον κ. Καπραβέλο; Ας μας πει κάποιος, να ξέρουμε ποιος έχει τα δικαιώματα του σώματος μας!

«Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό» σημείωσε ακόμα.

Σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είπε ότι «δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να βάλουμε υποχρεωτικότητα στα παιδιά με την έννοια των μεγάλων. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά συμβάλουν και αυτά με τη συμπεριφορά τους στον έλεγχο της πανδημίας». Και συνεχίζοντας τόνισε πως: «όλοι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ιδίως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων».

Αυτό το εντελώς αυθαίρετο «όλοι οι επιστήμονες» που χρησιμοποιεί ο κ. Καπραβέλος, μας θυμίζει πολύ το αλησμόνητο «δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης» που είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πραγματικά μιλάμε για δηλώσεις, μεγαλείο επιστημοσύνης, που δεν μας θυμίζουν… καθόλου Μεσαίωνα…

Τι πάει να πει «όλοι οι επιστήμονες»; Πήρε ο κ. Καπραβέλος τη γνώμη όλων των επιστημόνων του κόσμου και παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος τύπου της… επιστήμης;

Τέτοιες τοποθετήσεις μόνο αγανάκτηση και αντιδράσεις προκαλούν, αφού δεν νοείται επιστήμονας να εκτοξεύει προσβολές εναντίων μιας μεγάλης μερίδας πολιτών. Φαίνεται πως έχει χαθεί κάθε μέτρο σε αυτή τη χώρα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Καπραβέλος: Αδιανόητες δηλώσεις – «Άμυαλοι και χωρίς παιδεία όσοι δεν εμβολιάζονται»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.