ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Σειραγάκης: Οργή και αποτροπιασμός για τη «δικαιοσύνη», με τη σκανδαλώδη αποφυλάκιση του παιδεραστή

Νίκος Σειραγάκης: Σοκ προκαλεί η απόφαση αποφυλάκισης του πρώην προπονητή που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών
Νίκος Σειραγάκης: Οργή και αποτροπιασμός για τη «δικαιοσύνη», με τη σκανδαλώδη αποφυλάκιση του παιδεραστή

Οργή και αποτροπιασμό σε ολόκληρη την κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο καταδικασμένος σε 401 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών Νίκος Σειραγάκης, αποφυλακίστηκε εκ νέου μετά από μόλις 12 χρόνια κάθειρξης, αφού είχε παραβιάσει τους όρους της προηγούμενης αποφυλάκισης του, προ διετίας.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία έγιναν 220 με τη συγχώνευση, ενώ σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώθηκαν σε 25, ενώ με το νέο ποινικό κώδικα μειώθηκαν κι άλλο, στα 21.

Την ίδια ποινή του επέβαλλε και το Εφετείο, αλλά πλέον, 12,5 χρόνια μετά, ο Σειραγάκης κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος, προκαλώντας  αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας και μεγάλης αποστροφής για το σάπιο σύστημα που επικρατεί στην χώρα μας.

Μετά την υπόθεση Λιγνάδη και άλλες περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων που έχουν τύχει σκανδαλώδους αντιμετώπισης από τους θεσμούς του κράτους, για μια ακόμη φορά ο λαός βλέπει να ισοπεδώνεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με άτομα που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο να αποφυλακίζονται πολύ νωρίς, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως έχουν σωφρονιστεί.

Τα 36 παιδιά που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια αυτού του τέρατος και οι οικογένειες τους, βλέπουν ένα υποτιθέμενο κράτος «δικαίου» να μετατρέπει τα 401 χρόνια κάθειρξης, σε 12,5 όλα κι όλα! Ένα κράτος που αδυνατεί ή μάλλον δεν θέλει να διαφυλάξει τα παιδιά του από τα παράσιτα της κοινωνίας. Διάτρητοι και προκλητικοί νόμοι που όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν πραγματική δικαιοσύνη, άλλα αποπνέουν μια κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, θεσμικής και ηθικής.

Ζούμε σε μια διεφθαρμένη χώρα που οι θύτες φρικιαστικών εγκλημάτων αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν τη δράση τους και τα θύματα εκφοβίζονται και δέχονται απροκάλυπτες επιθέσεις, όπως συμβαίνει με τη 12χρονη από τα Σεπόλια που έως τώρα έχει δεχθεί τουλάχιστον τέσσερεις απόπειρες εκφοβισμού (!) από αγνώστους (σύμφωνα με μαρτυρίες στενών συγγενικών της προσώπων) με τελευταία σοκαριστική περίπτωση την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον της!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα αίσχη, έχουμε και την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, να μη διστάζει να αποκαλύπτει σε δημόσια συζήτηση στην Βουλή λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται η 12χρονη και σε ποιο σχολείο έχει εγγραφεί (!), μετατρέποντας σε κινούμενο «στόχο» το θύμα της υπόθεσης, αφού με την κοινοποίηση αυτών των στοιχείων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενός ανήλικου παιδιού που αποτελεί βασικό μάρτυρα σε μια υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας!

Το γεγονός ότι δίνονται απροκάλυπτα τέτοια «συγχωροχάρτια» στην παιδεραστία όλο και πιο συχνά, αποκαλύπτει έναν πρωτοφανή ξεπεσμό του κράτους, το οποίο ξεκάθαρα ευνοεί την κοινωνική σήψη, σε επίπεδο πολιτικό και σε επίπεδο δικαιοσύνης. Και το χειρότερο είναι πως με τέτοιες ποινές – χάδι, δίνεται η εντύπωση σε όλα τα επίδοξα τέρατα της κοινωνίας πως όποιο φρικτό έγκλημα και αν διαπράξουν σε αθώες παιδικές ψυχές, σε λίγα χρόνια θα είναι και πάλι ελεύθεροι, σε περίπτωση που συλληφθούν και δικαστούν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Σειραγάκης: Οργή και αποτροπιασμός για τη «δικαιοσύνη», με τη σκανδαλώδη αποφυλάκιση του παιδεραστή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.