ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» ο Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα»

Την είδηση έκανε γνωστή ο Δημήτρης Πουλικάκος
«Έφυγε» ο Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα»

Πέθανε πριν από λίγες ώρες σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδιστής και μουσικός Νίκος Σπυρόπουλος.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω Facebook ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Λίγο αργότερα τον αποχαιρέτησε και ο αδερφός του Βασίλης:

Ο εκλιπών μαζί με τον αδερφό του Βασίλη (αμφότεροι κιθαρίστες) υπήρξαν πρωτεργάτες της ελληνικής ροκ σκηνής.

Τον Νοέμβριο του 1977 σχημάτισαν (μαζί με τους Ανδρέα Μουζακίτη, Μάκη Μπλαζή, Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη) το συγκρότημα Σπυριδούλα για χάρη της 12χρονης υπηρέτριας Σπυριδούλας Ράπτη και της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Λίγους μήνες αργότερα, επισημοποιήθηκε η συνεργασία με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και από αυτό το… πάντρεμα δημιουργήθηκε ο εμβληματικός δίσκος «Φλου», εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) του ελληνικού ροκ.

Για πολιτικούς λόγους, κατά μία εκδοχή, ακολούθησαν χωριστούς δρόμους τραγουδιστής και συγκρότημα, όμως είχαν πια γράψει Ιστορία στην εγχώρια μουσική σκηνή.

 

Ο Νίκος Σπυρόπουλος με τον αδερφό του Βασίλη συνέχισαν τη μουσική τους πορεία, ώσπου το 1982 ηχογράφησαν με τη Μελίνα Καρακώστα (μπάσο), τον Άκη Περδίκη (ντραμς) και τον Παύλο Βακατάτση (τραγούδι, πλήκτρα)
το άλμπουμ «Νάυλον Ντέφια και Ψόφια Κέφια», το οποίο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό.

Το σχήμα εξακολουθούσε να υπάρχει παρά τις πολλές ανακατατάξεις μέχρι το 1999, αλλά το 2004 επανασυνδέθηκε και ήταν ενεργό στην πορεία.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος ως μέλος των Σπυριδούλα συμμετείχε στους δίσκους «Φλου», «Νάυλον Ντέφια και Ψόφια Κέφια», «Ταξίδι στο Κέντρο της Πόλης», «Σε Τροχιά με Απόκλιση» και «Το βλέμμα των Ανθρώπων».

Το βιολογικό του τέλος τον μετατρέπει αυτομάτως σε έναν rock legend της χώρας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Έφυγε» ο Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.