ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Τζανάκης για Τσιτσιπά: «Θέμα… ανατροφής οι δηλώσεις του» – «Να τον… προσέξει το ιατρικό team του»!

O καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, θεωρεί πως οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά είναι προϊόν... κακής ανατροφής και εφιστεί την προσοχή στο ιατρικό team του αθλητή.
Νίκος Τζανάκης για Τσιτσιπά: «Θέμα… ανατροφής οι δηλώσεις του» – «Να τον… προσέξει το ιατρικό team του»!

Νίκος Τζανάκης: Αφού κυριολεκτικά οι πάντες κατέθεσαν «το μακρύ τους και το κοντό τους» για τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με τον εμβολιασμό, δεν θα μπορούσε να λείψει και ακόμα μια τοποθέτηση, από «ειδικό» αυτή τη φορά, δηλαδή από τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκο Τζανάκη.

Ο καθηγητής ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως η άποψη που εξέφρασε ο Τσιτσιπάς έχει δύο πλευρές: η μία είναι η προσωπική άποψη του ίδιου του αθλητή, η οποία κατά τη γνώμη του κ. Τζανάκη είναι… εντελώς λάθος και η δεύτερη πλευρά αφορά το αντίκτυπο που έχουν αυτές οι δηλώσεις στην κοινωνία.

Μάλιστα ο κ. Τζανάκης επεσήμανε πως το ιατρικό team που προπονεί τον Στέφανο Τσιτσιπά «πρέπει να προσέξει πάρα πολύ».

Αναπόφευκτα απορεί κανείς, αν ο κ. Τζανάκης γνωρίζει… καλύτερα τα πράγματα στο τένις και την υγεία των αθλητών, από ότι το ίδιο το ιατρικό team του Τσιτσιπά, που εργάζεται σε ένα άθλημα στο οποίο διακυβεύονται εκατομμύρια ευρώ γύρω από έναν αθλητή τέτοιου διαμετρήματος.

Μάλλον ο κ. Τζανάκης γνωρίζει… περισσότερα από το ιατρικό team του αθλητή, για το αν το ανοσοποιητικό του Στέφανου Τσιτσιπά μπορεί να ανταπεξέλθει…

Επίσης πρόσθεσε πως οι ειδικοί έχουν δει ανθρώπους να αρρωσταίνουν με ήπιο τρόπο και να παθαίνουν είτε καρδιακά προβλήματα, είτε αρρυθμίες ή οτιδήποτε με σοβαρές επιπτώσεις και μάλιστα χρόνιες. «Συνεπώς αυτή καθεαυτή η δήλωση είναι ατυχής και πιστεύω ότι κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία αυτού του αθλητή που μας κάνει περήφανος με τις επιδόσεις του».

Ο κ. Τζανάκης αποκαλεί «ατυχή» μια δήλωση ενός αθλητή που έχει όλο το δικαίωμα να πράξει ό, τι νομίζει με το σώμα του. Μάλιστα. Ίσως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και κάθε πολίτης γενικότερα θα πρέπει να συμβουλεύονται πρώτα τον κ. Τζανάκη ή κάποιον άλλο «ειδικό» για το τι θα δηλώσουν δημόσια, για να μην προκύπτουν «ατυχείς» δηλώσεις…

Και ο καθηγητής συνέχισε:

«Τις ευθύνες θα πρέπει να αναζητήσουμε σε όλους μας διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο όπου το εγώ είναι το επίκεντρο όλων ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία. Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας».

Με λίγα λόγια ο κ. Τζανάκης είπε πως όποιος επιλέγει για τον οποιονδήποτε λόγο να μην εμβολιαστεί, είναι ένας εγωιστής (!) που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και επιπλέον είναι και θέμα… σωστής ανατροφής!

Έχουμε ακούσει από τηλε-ειδικούς που προπαγανδίζουν από το πρωί ως το βράδι, πως όσοι δεν εμβολιάζονται είτε είναι… αμόρφωτοι, είτε χαμηλής νοημοσύνης, είτε ανεύθυνοι, και άλλα τέτοια θαυμάσια «επιστημονικά» επιχειρήματα, άλλα και ότι είναι θέμα κακής ανατροφής, πρώτη φορά το ακούμε.

Να και κάτι καινούργιο που μας έμαθαν οι ειδικοί: Πως όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν επειδή ασκούν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος τους, τελικά είχαν κακό mentoring ανατροφής…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Τζανάκης για Τσιτσιπά: «Θέμα… ανατροφής οι δηλώσεις του» – «Να τον… προσέξει το ιατρικό team του»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.