ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Τζανάκης: Λασπολογεί και πάλι την εκκλησία ο καθηγητής που είχε μιλήσει για… «ταλιμπανοχριστιανούς»

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης ζήτησε υποχρεωτικότητα... σε ό, τι κινείται και πρόσβαλε για ακόμη μια φορά την Εκκλησία, χρησιμοποιώντας ανυπόστατους υπαινιγμούς.
Νίκος Τζανάκης: Λασπολογεί και πάλι την εκκλησία ο καθηγητής που είχε μιλήσει για… «ταλιμπανοχριστιανούς»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τα έβαλε για άλλη μια φορά με την Εκκλησία και τις ένοπλες δυνάμεις, ζητώντας υποχρεωτικά εμβόλια και εκβιασμό μέχρι… να σβήσει ο ήλιος.

Ο «ειδικός» που χωρίς καμία αιδώ είχε χρησιμοποιήσει τον κατάπτυστο όρο «ταλιμπανοχριστιανοί» χωρίς να σέβεται την επικρατούσα θρησκεία της χώρας και εκατομμύρια συμπολιτών του, τώρα χωρίς να σέβεται ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζήτησε να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (άρα και οι εκβιασμοί και οι αναστολές εργασίας) σε όλο τον στενό κρατικό παράγοντα, περιλαμβανομένων ιερέων, στρατιωτικών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι δυνατόν το στράτευμα να το αφήσουμε να νοσήσει σε ποσοστό 20 με 30% με τους κινδύνους που έχουμε σήμερα; Και οι εκπαιδευτικοί είναι στενός κρατικός παράγοντας. Συμπεριλαμβάνω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στο πράσινο διαβατήριο τους παπάδες… Είναι δυνατόν ένας ιερωμένος, ο οποίος ψάλλει ο οποίος συγχρωτίζεται με έναν ευάλωτο πληθυσμό στις Εκκλησίες να μην του ζητούμε πράσινο διαβατήριο;»

Και συνέχισε ρίχνοντας ποταμούς λάσπης προς την Εκκλησία και το Ιερατείο:

«Κατά τη γνώμη μου οι κατά τόπους μητροπόλεις πρέπει να εγείρουν θέμα εμβολιασμού των παπάδων και πράσινου διαβατηρίου. Οι εγκύκλιοι δε θα πείσουν τον κόσμο. Η εκκλησία πρέπει να κάνει ό, τι έκανε χθες ο παπά Ανδρέας (εμβολιασμοί στην εκκλησία στις Αρχάνες). Και φοβάμαι ότι η εκκλησία δεν παίζει το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει, για να μην πω ότι ορισμένοι παίζουν από πίσω άλλο ρόλο… Γνωρίζουμε οι γιατροί ότι σε μοναστήρια και σε πάρα πολλούς άλλους χώρους  οπού πάνε άνθρωποι και έχουν πνευματικούς κλπ ξέρουμε οι γιατροί, οι πάντες το ρόλο που παίζουν, είναι απλό το πράγμα για να το πω ευθέως».

Μιλάμε για μια κακοήθη επίθεση γεμάτη εμπάθεια εκ μέρους του Νίκου Τζανάκη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με λόγο σοβαρού επιστήμονα που στοιχειοθετεί τα όσα ισχυρίζεται. Με τα λόγια του στοχοποιεί την Εκκλησία με φθηνούς υπαινιγμούς και αόριστες «πληροφορίες», για μοναστήρια που δήθεν παίζουν «άλλο ρόλο», χωρίς να καταθέτει το παραμικρό στοιχείο για τα όσα τερατώδη ισχυρίζεται.

Άλλα δεν θεωρείται έκπληξη, ένας άνθρωπος που δεν ντράπηκε να προσβάλει τους χριστιανούς χρησιμοποιώντας μια άθλια λέξη, να μην σέβεται ούτε τους ιερείς, ούτε τα μοναστήρια, ούτε την Εκκλησία στο σύνολό της, επιστρατεύοντας κούφιες κατηγορίες για να επιβληθεί ο υγειονομικός απολυταρχισμός που ονειρεύεται ο κ. Τζανάκης.

Σε αυτόν τον απολυταρχισμό, οι εκκλησίες για τον κ. Τζανάκη πρέπει να γίνουν… εμβολιαστικά κέντρα και όχι να έχουν τον ρόλο για τον οποίο ανεγέρθηκαν, δηλαδή ως τόποι λατρείας του Θεού, ναοί κοινωνίας Θεού και ανθρώπου και όχι υγειονομικές αίθουσες.

Και ο Νίκος Τζανάκης συνέχισε την εμπαθή επίθεση προσθέτοντας:

«Η εκκλησία δεν έχει παίξει το ζωντανό ρόλο που είναι ο δρόμος που έδειξε ο παπά Ανδρέας. Χθες ο παπά Ανδρέας μάζεψε 70 άτομα και εμβολιάστηκαν. Πήγαμε σε σπίτια ανήμπορων ανθρώπων με την βοήθεια της υπηρεσίας Βοήθεια στο Σπίτι και καταφέραμε με το συνεργείο και ανοσοποιήσαμε κατάκοιτους με προβλήματα. Εφόσον οι ταγοί της εκκλησίας κατά τόπους παροτρύνουν ιερείς και δεν τους φέρνουν εμπόδια ναι μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλοι μπορούμε να δούμε κι άλλους ιερείς να κάνουν εκκλησίες εμβολιαστικά κέντρα».

O κ. Τζανάκης θα πρέπει να ενημερωθεί πως η Εκκλησία παίζει ολοζώντανο ρόλο στην βοήθεια προς την κοινωνία, εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια. Έχει σώσει αναρίθμητα πλήθη από αρρώστιες διακονώντας άπειρους πάσχοντες και νοσούντες, έχει σώσει από την πείνα, έχει φροντίσει κατάκοιτους, έχει στεγάσει άστεγους, έχει ντύσει γυμνούς, έχει σπουδάσει φτωχούς, έχει πληρώσει χρέη και λογαριασμούς σε νοικοκυριά. Ασταμάτητα.

Και συνεχίζει το τιτάνιο έργο της, παρά τα εμπόδια από ανθρώπους που την λασπολογούν και με δηλώσεις τους προσπαθούν να την αμαυρώσουν. Ας αφήσει ήσυχη λοιπόν την Εκκλησία ο κ. Τζανάκης, να συνεχίσει το ανυπέρβλητο πνευματικό και ανθρωπιστικό έργο που κάνει εδώ και τόσους αιώνες, και ας ασχοληθεί με τα «του οίκου του»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Τζανάκης: Λασπολογεί και πάλι την εκκλησία ο καθηγητής που είχε μιλήσει για… «ταλιμπανοχριστιανούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.