ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση απέκλεισε την Εκκλησία από τη συζήτηση και έκανε ΛΟΑΤΚΙ+ «κερκίδα» τη Βουλή!

Από τη μία απορρίφθηκε το αίτημα να συμμετάσχει η ΙΣ στη συζήτηση, και από την άλλη φιλοξενήθηκαν στη Βουλή όλα τα εξωφρενικά αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ+!
Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση απέκλεισε την Εκκλησία από τη συζήτηση και έκανε ΛΟΑΤΚΙ+ «κερκίδα» τη Βουλή!

Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να περάσει το νομοσχέδιο για τον γάμο και την υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, φτάνοντας σε σημείο να μετατρέψει τη Βουλή σε «Gay Pride» συνεδρίαση, την ίδια ώρα που απέκλεισε τους εκπρόσωπους της Εκκλησίας από την κοινοβουλευτική συζήτηση!

Ένα κόμμα που κατά τα άλλα πλασάρεται ως «συντηρητικό», η ΝΔ, έφτασε να καλέσει για ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μόνο εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ελάχιστους επιστημονικούς φορείς, ενώ για τα «μάτια του κόσμου» κλήθηκαν μόνο δύο φορείς που διαφωνούν με το νομοσχέδιο!

Δηλαδή η κυβέρνηση θεωρεί ότι μια μικρή μειοψηφία που διεκδικεί αφύσικα «δικαιώματα» που καταστρέφουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, είναι πιο σημαντικό να ακουστεί στη Βουλή, απ’ ότι οι εκπρόσωποι της – συνταγματικά κατοχυρωμένης – Επικρατούσας Θρησκείας που πρεσβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού!

Έτσι, οι βουλευτές που κατά τα άλλα ορκίζονται στην Αγία Τριάδα όταν καμαρώνουν σαν… «γύφτικα σκεπάρνια» για την εκλογή τους, έκλεισαν επιδεικτικά την «πόρτα» της Βουλής στην Εκκλησία, και την άνοιξαν διάπλατα για τις διαστροφές του «ουράνιου τόξου»!

Να σημειώσουμε ότι υπήρξε αίτημα προκειμένου να συμμετέχει και η Ιερά Σύνοδος στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, το οποίο κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τη ΝΙΚΗ, την Ελληνική Λύση και τους Σπαρτιάτες.

Το αίτημα απορρίφθηκε επιδεικτικά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Λάζαρο Τσαβδαρίδη να δηλώνει αλαζονικά ότι «η Εκκλησία δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο (!), μολονότι -σύμφωνα και με τα αποτελέσματα πληθώρας δημοσκοπήσεων- οι απόψεις αυτές απηχούν ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος». Σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος, αλλά μάλλον όχι τόσο… σημαντικό για να εκπροσωπηθεί στη Βουλή! Δηλαδή η φωνή μιας μειοψηφίας που δεν φτάνει ούτε το 5%, έχει περισσότερη… βαρύτητα από ένα 80 -90% του ελληνικού λαού που δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι.

Η κυβέρνηση απορρίπτει την Εκκλησία από τον δημόσιο διάλογο, ακριβώς διότι τρέμει τη φωνή της. Γνωρίζουν καλά στο Μαξίμου ότι αν ακουστεί η θέση της Εκκλησίας στη Βουλή, θα αφυπνίσει πολύ κόσμο, όπως το πράττει ήδη και με τη δράση της στην κοινωνία.

Κι όμως, σε μια ορθόδοξη χριστιανική χώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφαίνεται ότι η Εκκλησία δεν… έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο για ένα εξόχως πνευματικό και κοινωνικό θέμα που αφορά την ίδια την επιβίωση της οικογένειας. Και ποιοι έχουν να προσφέρουν στον δημόσιο διάλογο, σύμφωνα με την κυβέρνηση; Εκείνοι που απαιτούν να τους παρέχονται μήτρες προς ενοικίαση (παρένθετη κύηση) και να γίνονται «γονείς» ακόμα και οι τραβεστί και οι τρανσέξουαλ!

Κι όμως αυτά τα αίσχη ειπώθηκαν στη Βουλή, σε μια συζήτηση που κατά τα άλλα δεν «χωρά» την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Τα όσα ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των ΛΟΑΤΚΙ+ στην επιτροπή, προκαλούν φρίκη και μόνο στο άκουσμά τους. Οι φορείς των ΛΟΑΤΚΙ+ δεν αρκέστηκαν απλά στα όσα τους προσφέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο, καθώς το θεωρούν… ελλειμματικό! Διατύπωσαν ακόμα πιο ακραίες διεκδικήσεις, δηλαδή όπως είπαμε παραπάνω, το «δικαίωμα» στην παρένθετη κύηση σε όλα τα ομόφυλα ζευγάρια, και να αναγνωρίζονται ως «γονείς» τα τρανς άτομα.

«Να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Είναι απαράδεκτο να μη συμπεριλαμβάνονται και οι άντρες, οι δύο μπαμπάδες, στο νομοθετικό πλαίσιο» ανέφερε ενδεικτικά η Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, ενώ η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών ζήτησε να αναγνωρίζονται ως γονείς και τα τρανς άτομα. Να μην υπάρχουν διακρίσεις φύλου όσον αφορά την πρόσβαση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ζήτησε και η Διεθνής Αμνηστία.

Κάθετα αντίθετη στο νομοσχέδιο εμφανίστηκε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καταγγέλλοντας ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της τεκνοθεσίας και κάνοντας λόγο για ακραία και βάναυση εκμετάλλευση της γυναίκας, καθώς, όπως υποστήριξε, με τις πλάτες του νόμου θα «νοικιάζονται παρένθετες μητέρες», μιλώντας για σύγχρονο δουλεμπόριο.

Κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, τάχθηκε και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, η οποία υποστήριξε πως το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού είναι να έχει μητέρα και πατέρα.

Από εκεί και πέρα, στη συζήτηση παρενέβησαν και η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΡΓΩ, που παραδέχτηκαν πως δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για το αν ο σεξουαλικός προσανατολισμός των κηδεμόνων, επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών.

Το νομοσχέδιο τελικά πέρασε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με το «ναι» από πέντε κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας. Καταψηφίζουν το νομοσχέδιο ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες» και ΝΙΚΗ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση απέκλεισε την Εκκλησία από τη συζήτηση και έκανε ΛΟΑΤΚΙ+ «κερκίδα» τη Βουλή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.