ΚΟΙΝΩΝΙΑ

North Evia Pass: Ξεκίνησαν από σήμερα οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα στο gov.gr για το voucher του North Evia Pass.
North Evia Pass: Ξεκίνησαν από σήμερα οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Για ακόμη μία χρονιά το North Evia Pass τίθεται σε λειτουργία με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην βόρεια Εύβοια οι οποία επλήγησε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021.

Η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr άνοιξε από σήμερα, Παρασκευή 25 Αυγούστου, και θα παραμείνει ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 21:00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα αφορά ψηφιακές κάρτες τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τις 30/11/2023 για έξοδα διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις πληγείσες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα θα εκδοθούν 3050 κάρτες των 100 ευρώ που θα έχουν ισχύ στο δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού αλλά και 3500 κάρτες των 150 ευρώ με ισχύ στο δήμο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν σήμερα και με την ολοκλήρωσή τους οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν μέσω κλήρωσης με τα αποτελέσματα να αναρτώνται στη σελίδα του προγράμματος.

North Evia Pass: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Για τους δικαιούχους του συγκεκριμένου προγράμματος δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι δικαιούχος είναι κάθε φορολογούμενος πολίτης κάτοικος Ελλάδας με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική του δήλωση για το έτος 2022.

Κύριο κριτήριο για να είστε δικαιούχος ωστόσο είναι να μην έχετε οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί σας ως κύρια κατοικία την Εύβοια τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022 και δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο: του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 ή όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Εύβοιας δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα. Ακόμη στους έγγαμους δικαιούχος είναι ο ένας από τους δύο ανάλογα με τον υπόχρεο της φορολογικής δήλωσης.

Όσον αφορά την διαδικασία αυτή είναι απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί από το σπίτι σας ή στα ΚΕΠ:

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet
  • Επιβεβαιώνετε έναν αριθμό τηλεφώνου και ένα email
  • Δηλώνετε τον δήμο της επιλογής σας
  • Δηλώνετε ότι δεν υπάγεστε σε μία από τις κατηγορίες που δε δικαιούνται το voucher

Να σημειωθεί ότι για την χρησιμοποίηση της κάρτας απαιτείται το κατάλληλο smartphone με υποστήριξη NFC.

Βιβλική καταστροφή: Απόλυτο ΣΟΚ τα στοιχεία του Copernicus – Πάνω από 1.5 εκατ. στρέμματα καμένα το 2023, περισσότερο από το 1% της χώρας!

Βασίλης Κικίλιας: Υποκρισία και εμπαιγμός – Χθες απέδιδε τις πυρκαγιές στην κλιματική κρίση και σήμερα έγινε «οργισμένος τιμωρός» των εμπρηστών!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «North Evia Pass: Ξεκίνησαν από σήμερα οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.