ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομεία: 4000 προσλήψεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ με άρρωμα εκλογών;

Στα νοσοκομεία αναμένεται να προσληφθούν 4000 νοσηλευτές σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν.
Νοσοκομεία: 4000 προσλήψεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ με άρρωμα εκλογών;

Στα νοσοκομεία αναμένεται να προσληφθούν 4000 νοσηλευτές σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν.

Ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα προσληφθούν 4000 νοσηλευτές, με διαγωνισμός ΑΣΕΠ που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όσο για τους εμβολιασμούς ανέφερε πως προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 4,405 εκατ. εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2,837 εκατ. έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Δηλαδή το 27.7% του πληθυσμού ενώ το 15.5% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο πρώτες.

Έκανε γνωστό επίσης πως μέχρι τις 31 Μάιου αναμένεται να έχουν κάνει το εμβόλιο περισσότεροι από 5,6 εκατ. πολίτες. Ενώ 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση, δηλαδή το 34%.

Σημείωσε πως αυτή την στιγμή λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς λόγω και της τουριστικής περιόδου θα προστεθούν επιπλέον από τον ιδιωτικό τομέα στα νησιά.

Οι ιδιώτες μέχρι στιγμής έχουν συνεισφέρει 300 κέντρα και θα υπάρξει αμοιβή ανά εμβολιασμό.

Ακόμη συμβούλεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα καθώς η πανδημία δεν έχει περάσει.

«Δίνουμε βαθμούς ελευθερίας και δυνατότητες με εμβολιασμούς και testing να κινηθούμε πιο άνετα, αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο», είπε χαρακτηριστικά

Ερωτηθείς τέλος για το αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν προνομία,  σημείωσε ότι η συζήτηση θα γίνει όταν θα έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν.

Που γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα 18/5!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοσοκομεία: 4000 προσλήψεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ με άρρωμα εκλογών;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.