ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομεία αποκλεισμένα στα χιόνια: Υγειονομικοί δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να καλύψουν την ανεπάρκεια της Πολιτείας

Προσβάσιμα τα περισσότερα νοσοκομεία στα Βόρεια Προάστια - Στο Παίδων Πεντέλης σημειώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα
Νοσοκομεία αποκλεισμένα στα χιόνια: Υγειονομικοί δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να καλύψουν την ανεπάρκεια της Πολιτείας

Για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί της χώρας καλούνται να βγάλουν «το φίδι από την τρύπα», ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες χάους που δημιουργήθηκαν στην Αττική με την πρώτη χιονόπτωση του χειμώνα.

Αφού το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αρκέστηκε κυρίως στα… προειδοποιητικά SMS και για άλλη μια φορά δεν υπήρξε καμία σοβαρή πρόληψη για την αντιμετώπιση του χιονιά, τα νοσοκομεία της Β. Αττικής αντιμετώπισαν άμεσο πρόβλημα προσβασιμότητας λόγω του πυκνού χιονιού που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή.

Οι νεφροπαθείς που χρειάζονται σήμερα αιμοκάθαρση ήταν αδύνατον να μετακινηθούν προς το Παίδων Πεντέλης και ευτυχώς δόθηκε εντολή να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται οι νεφροπαθείς που χρειάζονται σήμερα αιμοκάθαρση, και αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικό μέσο προς το Παίδων Πεντέλης. Η πρόσβαση αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας του αποκλεισμού της λεωφόρου Πεντέλης λόγω χιονιά. Το νοσοκομείο έχει επάρκεια τροφίμων και πετρελαίου θέρμανσης, όπως δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

Η είσοδος στο ΚΑΤ γίνεται χωρίς προβλήματα, όπως και στο Σισμανόγλειο, το οποίο και εφημερεύει. Επίσης κανονικά γίνεται η πρόσβαση στο Αμαλία Φλέμινγκ.

Όσον αφορά το Παίδων Πεντέλης, υπάρχουν διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν τους δρόμους στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, με πολλά αυτοκίνητα γιατρών και νοσηλευτών να είναι σκεπασμένα από χιόνι.

Την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας χρησιμοποιεί την λύση της τηλεργασίας για σήμερα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να αφήσουν άδεια τα πόστα τους, αφού η διασφάλιση της υγείας των ασθενών δεν είναι κάτι που μπορεί να λάβει αναβολή. Όπως καταθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί υπάλληλοι επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, προσπαθώντας από χθες το βράδυ με κάθε τρόπο να φθάσουν στα νοσοκομεία, κοντά στους ασθενείς».

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, υπάρχουν υγειονομικοί που δουλεύουν ακατάπαυστα από εχθές το μεσημέρι της Κυριακής (5/2) έως σήμερα, προκειμένου να καλύψουν βάρδιες συναδέλφων τους που αδυνατούν να προσεγγίσουν το νοσοκομείο. Άνθρωποι που προσφέρουν φιλότιμα τις υπηρεσίες τους ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, σε αντιδιαστολή με το υπουργείο Υγείας που μεταχειρίζεται τους υγειονομικούς με συμπεριφορά απαξίωσης και δεν αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά τους, όπως μεταφράζεται αυτό από τις συνθήκες διάλυσης στο ΕΣΥ που έχουν μονιμοποιηθεί πλέον, λόγω των πολιτικών που ακολουθεί ο Θάνος Πλεύρης.

Ακόμα και λειτουργώντας με λειψό προσωπικό και ένα πλήθος προβλημάτων που ταλανίζει τα νοσοκομεία με σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, οι υγειονομικοί για άλλη μια φορά βγάζουν ασπροπρόσωπη την πολιτεία. Το θέμα είναι πως για ακόμη μια φορά, δεν θα αναγνωριστεί η προσφορά τους, όπως δεν αναγνωρίστηκε και για τα 2μιση χρόνια της πανδημίας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος  «μην ακούσουμε και άλλα ευχαριστώ από τη πολιτεία. Χορτάσαμε. Αύξηση μισθών και ένταξη στα ΒΑΕ θέλουμε. Το αξίζουμε, το δικαιούμαστε αλλά τίποτα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοσοκομεία αποκλεισμένα στα χιόνια: Υγειονομικοί δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να καλύψουν την ανεπάρκεια της Πολιτείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.