ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομεία: Χωρίς μάσκες και προστατευτικά μέσα γιατροί – νοσηλευτές (vid)

Η έρευνα του Mega TV, δείτε το βίντεο
Νοσοκομεία: Χωρίς μάσκες και προστατευτικά μέσα γιατροί – νοσηλευτές (vid)

Να προσληφθούν άμεσα παθολόγοι, πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι ζητούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η εξάπλωση του κορoνοϊού πιέζει αφόρητα το σύστημα υγείας.

Στην έρευνα του MEGA επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης προμήθειας μασκών και προστατευτικών μέσων, η έλλειψη των οποίων βγάζει γιατρούς και νοσηλευτές εκτός μάχης.

Με το «σταγονόμετρο» δίνονται οι μάσκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία αναφοράς. Τα προστατευτικά μέσα βρίσκονται σε έλλειψη και η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη.

Οι τραυματιοφορείς καταγγέλλουν πως η έλλειψη προστατευτικών μέσων εγκυμονεί κινδύνους, κυρίως όταν έρχονται σε επαφή με ασθενείς, που ενώ νοσηλεύονται για άλλη αιτία ξαφνικά βρίσκονται θετικοί στον ιό.

Ο εξοπλισμός των κλινικών του κορoνοϊού δεν επαρκεί, ενώ παρά τις ανάγκες για κρεβάτια εντατικής θεραπείας, μόλις τρία έχουν προστεθεί.

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, οι εργαζόμενοι δεν διστάζουν να επισκέπτονται ξανά και ξανά τους covid ασθενείς. Όπως περιγράφουν, το προσωπικό του νοσοκομείου είναι η μόνη συντροφιά που έχουν οι αυτοί οι ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού. Οι ανάγκες για παθολόγους, πνευμονολόγους και εντατικολόγους αυξάνονται, ενώ ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό επαρκεί.

Νέα Μέτρα Κυκλοφορίας: Με ωράριο οι μετακινήσεις – Καταργείται η γραπτή δήλωση!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοσοκομεία: Χωρίς μάσκες και προστατευτικά μέσα γιατροί – νοσηλευτές (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.